Категорія
Новини
Дата

Повітряні сили збили чотири вертольоти РФ за 18 хвилин

Зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил знищили щонайменше чотири ударних вертольоти противника, ймовірно Ка-52. Вони здійснювали вогневу підтримку наземних російських військ на південному напрямку, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вертольоти збили у проміжок часу з 8:40 до 8:58, тобто за 18 хвилин.
  • За попередніми даними, один вертоліт впав на звільненій від Росії території, решта – за лінією фронту.
  • «Бойова робота велась по ще двох вертольотах, тому є велика імовірність, що кількість підтверджених збитих вертольотів збільшиться», – йдеться у повідомленні.

Контекст

10 жовтня Росія завдала масованих ракетних та авіаційних ударів по території України із застосуванням ударних БПЛА. Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. Окупанти завдали ударів по українських містах за допомогою 84 крилатих ракет та 24 безпілотних літальних апаратів, з них 13 – іранські дрони-камікадзе Shahed-136. Їх середня загальна вартість, за підрахунками Forbes – $400–700 млн. Українські війська збили понад половину ракет – 43 штуки та 13 БПЛА. Через обстріли загинули 19 осіб, поранено 105, інформація оновлюється.

Вранці понеділка у Києві пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За останньою інформацією, від ракетних ударів у Києві загинули п’ять осіб, 51 людина постраждала, зокрема 42 госпіталізовані до медзакладів міста.  

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія випустила десятки ракет й іранські дрони, в окупантів дві мішені: енергообʼєкти та люди.

Російські військові отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня, повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Зеленський наголосив, що останніми атаками Росія хоче спровокувати хаос в Україні і знищити енергетичні обʼєкти. За даними розвідки, Росія замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе, тож Зеленський закликав G7 надати системи ППО і ПРО.

Близько 30% енергетичної інфраструктури України було пошкоджено російськими ракетами за два дні масованих обстрілів. Про це CNN повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, це перший випадок з початку війни, коли Росія «рішуче націлилася» саме на енергетичну інфраструктуру.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні