Категорія
Новини
Дата

Принц Саудівської Аравії хоче інвестувати $500 млн в Credit Suisse. Акції банку підскочили на 7,5%

Ціна акцій Credit Suisse підскочила на 7,5% після новин про готовність наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммада бін Салмана інвестувати близько $500 млн у новий підрозділ інвестбанку – CS First Boston, пише Bloomberg.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Credit Suisse виділяє банк, що знаходиться в Нью-Йорку, в окремий бізнес у межах реорганізації після численних скандалів, перевірок регуляторів і масштабних збитків.
  • Національний банк Саудівської Аравії, 37% якого належить Національному фонду добробуту, є ключовим інвестором у залученні капіталу Credit Suisse на $4 млрд. Таке інвестування створює сприятливий імпульс, підвищуючи впевненість у реструктуризації банку, зазначає агентство.
  • Також інвестором готова виступити компанія Atlas Merchant Capital колишнього виконавчого директора Barclays Plc Боба Даймонда.

Контекст

Акції банку посилили свої позиції після того, як у пʼятницю перервали 13-денну смугу невдач, і торгувалися по 3,17 швейцарських франків на біржі в Цюріху, всього втративши близько 62% своєї вартості цього року.

Голова ради директорів банку Аксель Леманн допоміг зупинити рекордне падіння акцій, коли сказав, що ситуація з ліквідністю банку покращилася, а величезний відтік клієнтських активів на початку кварталу припинено.

Credit Suisse заявив, що він також завершив випуск нових боргових зобовʼязань на суму $5 млрд, що є частиною плану банку щодо зміцнення свого балансу, та представить оновлений план фінансування на 2023 рік. Акції нового підрозділу почнуть торгуватись 9 грудня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні