Категорія
Новини
Дата

Продавцям магазинів Zara в Іспанії підвищать зарплати на 25% після оголошення страйку

1 хв читання

Продавцям магазинів модного бренду Zara підвищать заробітну плату на 25% після анонсованого страйку, пише Reuters. Компанія Inditex погодилася платити працівникам на €322 більше.

Ключові факти

  • Профспілка, що представляє інтереси продавців магазинів Zara, скасувала заплановані страйки в рідному місті компанії на півночі Іспанії після домовленості про підвищення зарплати на 25%, заявив лідер профспілки в п’ятницю.
  • Близько 1000 працівників магазинів Zara та інших модних брендів компанії Inditex оголосили про страйк 23 грудня та 7 січня, після того, як вона відхилила вимогу працівників підвищити зарплату.
  • Тепер Inditex погодилася платити на €322 більше на місяць продавцям, які працюють у 44 магазинах в Ла-Коруньї, де розташована штаб-квартира модного гіганта, заявив лідер профспілки. 
  • Працівники також отримають одноразову премію €1000, яку буде виплачено в лютому.
  • Угода також передбачає підвищення зарплати на €20 в листопаді 2023 року та на €40 – у 2024 році. За словами лідера профспілки, місячна зарплата продавців Zara коливається в межах €1058–1400.

Контекст

Компанія Inditex, яка є власником брендів Zara, Massimo Dutti та Bershka, збільшила чистий прибуток на 24% за перші девʼять місяців фінансового року, оскільки зростання цін допомогло компенсувати послаблення світового попиту на одяг. 

Продажі найбільшого у світі ритейлера модного одягу зросли на 19%, порівнюючи з минулим роком, що трохи швидше, ніж очікували аналітики. Зростання цін на 5% і більше в деяких діапазонах з весни допомогло стимулювати продажі.

Вартість компанії зросла до €3,1 млрд ($3,3 млрд) з €2,5 млрд рік тому.

У жовтні стало відомо, що холдинг Inditex (бренди Zara та Zara Home, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius та Oysho) планує залишитися в РФ та передати свій місцевий бізнес партнерам із «дружньої» країни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні