Категорія
Новини
Дата

Продавцям магазинів Zara в Іспанії підвищать зарплати на 25% після оголошення страйку

Продавцям магазинів модного бренду Zara підвищать заробітну плату на 25% після анонсованого страйку, пише Reuters. Компанія Inditex погодилася платити працівникам на €322 більше.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Профспілка, що представляє інтереси продавців магазинів Zara, скасувала заплановані страйки в рідному місті компанії на півночі Іспанії після домовленості про підвищення зарплати на 25%, заявив лідер профспілки в п’ятницю.
  • Близько 1000 працівників магазинів Zara та інших модних брендів компанії Inditex оголосили про страйк 23 грудня та 7 січня, після того, як вона відхилила вимогу працівників підвищити зарплату.
  • Тепер Inditex погодилася платити на €322 більше на місяць продавцям, які працюють у 44 магазинах в Ла-Коруньї, де розташована штаб-квартира модного гіганта, заявив лідер профспілки. 
  • Працівники також отримають одноразову премію €1000, яку буде виплачено в лютому.
  • Угода також передбачає підвищення зарплати на €20 в листопаді 2023 року та на €40 – у 2024 році. За словами лідера профспілки, місячна зарплата продавців Zara коливається в межах €1058–1400.

Контекст

Компанія Inditex, яка є власником брендів Zara, Massimo Dutti та Bershka, збільшила чистий прибуток на 24% за перші девʼять місяців фінансового року, оскільки зростання цін допомогло компенсувати послаблення світового попиту на одяг. 

Продажі найбільшого у світі ритейлера модного одягу зросли на 19%, порівнюючи з минулим роком, що трохи швидше, ніж очікували аналітики. Зростання цін на 5% і більше в деяких діапазонах з весни допомогло стимулювати продажі.

Вартість компанії зросла до €3,1 млрд ($3,3 млрд) з €2,5 млрд рік тому.

У жовтні стало відомо, що холдинг Inditex (бренди Zara та Zara Home, Massimo Dutti, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius та Oysho) планує залишитися в РФ та передати свій місцевий бізнес партнерам із «дружньої» країни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні