Категорія
Новини
Дата

Продажі супер'яхт у світі за рік зросли на рекордні 77%. Попит підігріває пандемія

Продажі супер'яхт у світі за 2021 рік зросли на 77%, досягнувши рекордного значення всю історію спостережень – 887, підрахувала аналітична компанія VesselsValue. Серед факторів зростання – пандемія коронавірусу, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Підвищений попит на яхти викликаний зростанням капіталів, низькими відсотковими ставками і зростаючою потребою найбагатших людей усамітнитися через пандемію, йдеться в огляді.
  • Обсяг вторинного ринку суперʼяхт скорочується, і це веде до подальшого зростання цін. Ситуація також підігрівається перебоями у поставках та нестачею робочої сили. Будівництво одного судна займає роки, а охочі отримати яхту негайно вже виснажили вторинний ринок, зазначає Bloomberg.
  • Продажі суперʼяхт щомісяця 2021 року були значно вищими за середні значення у 2017–2019 роках. Тенденція може продовжитися і нинішнього року.
  • Зазвичай яхти не вважаються вигідною інвестицією, але пандемія змінила ситуацію, сказав керівник відділу суперʼяхт Vessels Value Сем Такер. Минулого року вони подорожчали на 5–8%.

Контекст

У 2021 році вартість яхти в середньому становила €15,6 млн, водночас рік тому вона була лише €10,5 млн, свідчать дані The Superyacht Agency.

Серед найдорожчих яхт, проданих у 2021 році, вирізняються 126-метрова Octopus співзасновника Microsoft Джоді Аллена (€235 млн), 86-метрова Man of Steel американського режисера Стівена Спілберга (€131 млн) та 145-метрова Solaris, яку придбав на початку року російський мільярдер Роман Абрамович за €250–300 млн.

Від початку пандемії активи десяти найбагатших людей світу зросли з $700 млрд до $1,5 трлн, свідчать дані обʼєднання благодійних організацій Oxfam.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні