Категорія
Новини
Дата

Продажі українських дизайнерів у київському ЦУМі зросли у понад два рази в 2023 році

Київський універмаг ЦУМ /Getty Images

За час повномасштабного вторгнення продажі українських дизайнерів у ЦУМі зросли на 163%, – ЦУМ. Фото Getty Images

У період з 2022-го по 2023-й продажі департаменту українських дизайнерів у київському ЦУМі зросли у грошах більш ніж у два рази, повідомили Forbes Ukraine в універмазі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

  •  У 2023 році продажі департаменту українських дизайнерів у ЦУМі зросли у грошах на 163% у порівнянні із 2022-м.
  • Одяг та аксесуари українських дизайнерів представлено у ЦУМі в окремому відділі на третьому поверсі. В універмазі можна придбати товари понад 180 локальних брендів, зокрема Ksenia Schnaider, Gunia Project, FROLOV, Nue та BEVZA. «Ми почали працювати з українськими дизайнерами так само якісно, як із імпортними брендами, – казав Forbes СЕО ЦУМу Євген Мамай у січні 2022-го. – Ба більше, до них ми навіть уважніші, бо вони поряд».
  • Із деякими українськими брендами ЦУМ вибудовує більш тісну співпрацю. Наприклад, бренд FROLOV представлено в універмазі в окремому корнері, а у 2021-му та 2023-му дизайнер випускав колекції вечірнього одягу у колаборації із універмагом.
  • «Після початку повномасштабного вторгнення зацікавленість і попит на українських виробників постійно зростають, – каже директорка департаменту закупівель і ритейлу ЦУМ Київ Ольга Чайка. – Ми сформували унікальну платформу для талановитих дизайнерів, які можуть розвивати потенціал та будувати бренд разом з нами».

Контекст:

ЦУМ розвиває співпрацю із українськими дизайнерами із 2019 року, каже Чайка. У 2021-му ЦУМ Київ продав одяг українських дизайнерів на 150 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні