Категорія
Новини
Дата

Рада НБУ залишилася без голови. Данилишин відпрацював повних два терміни

14 листопада сплив другий трирічний термін перебування Богдана Данилишина на посаді голови ради Національного банку України. Як повідомив сам Данилишин, у подальшому він працюватиме як член ради НБУ.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Данилишин працював на цій посаді повних два терміни. Вперше і найдовше за часів незалежності України. За цей період у НБУ змінилося чотири голови, кілька складів правлінь.
  • «За 2019–2022 роки під моїм головуванням було проведено 38 засідань, на яких ухвалено понад 100 рішень. Зараз рада Національного банку – це інституційно розбудований конституційний орган монетарної влади, що добре функціонує», – наголосив він.
  • Данилишин також зазначив, що за час його перебування на посаді рада НБУ затвердила кілька важливих стратегічних документів, зокрема Стратегію монетарної політики Національного банку України та Стратегію макропруденційної політики. 

Контекст

Богдан Данилишин – доктор економічних наук, професор, академік НАН України, міністр економіки України в другому уряді Юлії Тимошенко.

Рада НБУ відповідає за розроблення основних засад грошово-кредитної політики та здійснює контроль за проведенням грошово-кредитної політики. Крім того, вона здійснює нагляд за системою внутрішнього контролю НБУ.

Рада Нацбанку складається з дев’яти членів: чотири особи призначаються Верховною Радою; чотири особи – президентом України; голова НБУ входить до ради за посадою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні