Категорія
Новини
Дата

Robinhood звільнить 23% персоналу. Це вже другий раунд скорочень цього року

Платформа для трейдингу Robinhood звільнить 23% свого персоналу. Причина – зростання витрат на тлі прискорення інфляції та «краху криптовалютного ринку», йдеться в заяві гендиректора компанії Влада Теньова. Це вже другий раунд звільнень цього року – у квітні компанія оголосила про скорочення на 9% своєї робочої сили.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Нині в Robinhood працює близько 3900 співробітників. Зважаючи на ці цифри, буде скороченно, ймовірно, понад 800 робочих місць. 
  • Насамперед скорочення торкнуться працівників відділу операцій, маркетингу й управління програмами Robinhood, сказав Теньов.
  • У повідомленні співробітникам Теньов пояснив таке рішення тим, що попередні звільнення «не зайшли достатньо далеко», щоб знизити витрати на тлі рекордної інфляції та краху криптовалютного ринку, який, за його словами, знизив торговельну активність на платформі.
  • Акції Robinhood упали на 4% на закритті торгів після заяви компанії.

Контекст

Зростання Robinhood прискорилося під час пандемії, коли багато людей присвячували час торгівлі, пише Business Insider. Також цьому сприяли грошова державна допомога й менша кількість розваг. Але компанія не змогла втримати цей імпульс.

Кількість активних користувачів неухильно зменшувалася протягом останніх трьох кварталів: з 18,9 млн у III кварталі 2021 року до 17,3 млн у IV кварталі та до 15,9 млн на початок березня 2022 року. Дохід упав на 43% у І кварталі, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, бо «клієнти стали більш обережними зі своїми портфелями», – сказав тоді Теньов.

Засновники Robinhood Влад Теньов та Байджу Бхатт стали мільярдерами у вересні 2020 року. Тоді пройшов раунд інвестицій, унаслідок якого вся компанія була оцінена в $11,7 млрд. У січні 2022 року вони втратили цей статус, підрахував Forbes USA.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні