Категорія
Новини
Дата

Росія атакувала енергообʼєкти на Харківщині та Дніпропетровщині

Росія протягом минулої доби атакувала енергетичну інфраструктуру в Харківській та Дніпропетровській областях, повідомляє Міністерство енергетики. На об’єктах пошкоджено обладнання.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На Харківщині через нічну атаку дронами пошкоджено обладнання енергооб’єкта. Сталося займання, яке було ліквідовано силами ДСНС. 
  • На Дніпропетровщині ворог обстріляв одну із сонячних електростанцій. Внаслідок атаки пошкоджено обладнання підприємства, виникла пожежа.
  • У міністерстві повідомили, що внаслідок ворожих обстрілів є жертви серед енергетиків. Зокрема, у Харкові постраждав слюсар міської філії «Газорозподільні мережі України». На Сумщині від вибуху авіабомби зазнав смертельних поранень працівник філії «Газорозподільні мережі України».

Контекст

Росія в ніч на 22 березня здійснила наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти України. Найбільше постраждали Харків, Одеса, Дніпропетровщина. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, енергохолдинг ДТЕК повідомив, що втратив 80% генерації.

Міністр енергетики Галущенко заявив, що Україна напрацювала низку механізмів співпраці з міжнародними партнерами для надання допомоги енергосектору. Одним із них є Фонд підтримки енергетики, який було створено навесні 2022 року. 

За кошти донорів, внесені до фонду, закуповується устаткування. Воно використовується українськими енергетиками для ремонтів і відновлення після ворожих атак. «На сьогодні у фонді є доступні для подолання наслідків цього обстрілу більше €40 млн – на них здійснюватимуться закупівлі необхідного обладнання. Крім цього, постійно надходить допомога у вигляді устаткування», – наголосив міністр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні