Категорія
Новини
Дата

Росія завдала ракетного удару по житловій забудові Кривого Рогу, є жертви

1 хв читання

У середу, 12 червня, росіяни завдали ракетного удару по Кривому Рогу. Станом на 19-ту годину відомо про дев'ятьох загиблих, ще 29 дістали поранень, повідомив Офіс генпрокурора. Наразі на місці атаки працюють усі необхідні служби, тривають рятувальні роботи.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Станом на 17:30 у результаті обстрілу було відомо про 11 поранених людей і шестеро загиблих. «Мої співчуття родинам і близьким загиблих. На місці працюють усі необхідні служби», – повідомив президент Володимир Зеленський.
  • Він додав, що щоденний російський терор доводить, що Україна разом з партнерами має посилювати ППО.
  • Зеленський наголосив, що сучасні системи протиповітряної оборони здатні забезпечити максимальний захист людей і Україна їх максимально потребує.
  • За інформацією Офісу генпрокурора, внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу відомо про сімох загиблих та 20 поранених. Вже розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
  • Станом на 18:05 кількість загиблих зросла до восьми осіб, постраждала щонайменше 21 людина, серед травмованих – двоє дітей. Ще четверо осіб вважаються зниклими безвісти, повідомив очільник МВС Ігор Клименко.
  • Станом на 19:12 кількість загиблих внаслідок ворожої атаки по Кривому Рогу збільшилася до девʼяти осіб. Поранено 29 людей, серед них пʼятеро – діти, інформує Офіс генпрокурора.

Контекст

У Дніпропетровській області було оголошено повітряну тривогу о 15:44, орієнтовно о 16-й годині в Кривому Розі пролунав вибух. Тривога тривала до 17:12.

Водночас у ніч на 12 червня окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні БпЛА. Усього РФ застосувала 30 засобів повітряного нападу, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

В результаті протиповітряного бою збито 29 повітряних цілей: одну аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал», чотири крилаті ракети Х-101/Х-555, а також 24 ударні БпЛА типу «Shahed-131/136».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд