Категорія
Новини
Дата

Росія завдала ракетного удару по житловій забудові Кривого Рогу, є жертви

1 хв читання

У середу, 12 червня, росіяни завдали ракетного удару по Кривому Рогу. Станом на 19-ту годину відомо про дев'ятьох загиблих, ще 29 дістали поранень, повідомив Офіс генпрокурора. Наразі на місці атаки працюють усі необхідні служби, тривають рятувальні роботи.

Ключові факти

  • Станом на 17:30 у результаті обстрілу було відомо про 11 поранених людей і шестеро загиблих. «Мої співчуття родинам і близьким загиблих. На місці працюють усі необхідні служби», – повідомив президент Володимир Зеленський.
  • Він додав, що щоденний російський терор доводить, що Україна разом з партнерами має посилювати ППО.
  • Зеленський наголосив, що сучасні системи протиповітряної оборони здатні забезпечити максимальний захист людей і Україна їх максимально потребує.
  • За інформацією Офісу генпрокурора, внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу відомо про сімох загиблих та 20 поранених. Вже розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
  • Станом на 18:05 кількість загиблих зросла до восьми осіб, постраждала щонайменше 21 людина, серед травмованих – двоє дітей. Ще четверо осіб вважаються зниклими безвісти, повідомив очільник МВС Ігор Клименко.
  • Станом на 19:12 кількість загиблих внаслідок ворожої атаки по Кривому Рогу збільшилася до девʼяти осіб. Поранено 29 людей, серед них пʼятеро – діти, інформує Офіс генпрокурора.

Контекст

У Дніпропетровській області було оголошено повітряну тривогу о 15:44, орієнтовно о 16-й годині в Кривому Розі пролунав вибух. Тривога тривала до 17:12.

Водночас у ніч на 12 червня окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного та наземного базування, а також ударні БпЛА. Усього РФ застосувала 30 засобів повітряного нападу, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

В результаті протиповітряного бою збито 29 повітряних цілей: одну аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал», чотири крилаті ракети Х-101/Х-555, а також 24 ударні БпЛА типу «Shahed-131/136».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд