Російські ракетні удари пошкодили всі великі електростанції України, крім АЕС – «Укренерго» /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Російські ракетні удари пошкодили всі великі електростанції України, крім АЕС – «Укренерго»

Shutterstock

Масованими ударами, найпотужніший з яких стався 15 листопада, Росія пошкодила практично всі тепло- та великі гідроелектростанції в Україні, повідомив глава правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Після останньої атаки у нас практично не залишилося в Україні непошкоджених теплових та гідроелектростанцій. Тобто для того, щоб ви розуміли масштаб і те, з чим нам доводиться працювати, практично вся теплова та гідрогенерація, якщо ми говоримо про великі обʼєкти, зазнала ракетних ударів», – заявив Кудрицький.
  • Також майже не лишилося неушкоджених вузлових підстанцій «Укренерго». «На кожну важливу підстанцію уже щось, на жаль, прилітало, при чому на деякі по декілька разів», – повідомив очільник НЕК.
Російські ракетні удари пошкодили всі великі електростанції України, крім АЕС – «Укренерго» /Фото 1

інфографіка: Укренерго

Російські ракетні удари пошкодили всі великі електростанції України, крім АЕС – «Укренерго» /Фото 2

інфографіка: Укренерго

Попередній слайд
Наступний слайд
  • «Масштаб руйнувать колосальний. Після кожної масованої ракетної атаки потрібен певний час для того, щоб спочатку заживити більшість споживачів, відновити можливість доставляти їм електроенергію через енергомережу і ще один-два, до трьох днів іде на те, щоб графіки аварійних відключень зменшилися і перейшли в плановий режим», – сказав він.
  • Кудрицький додав, що наразі ситуація у мережі стабілізована, а відключення повʼязані в основному із тим, що через масові пошкодження електростанцій є дефіцит генеруючих потужностей.

Контекст

15 листопада по території України росіяни випустили близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня (тоді окупанти спрямували 84 ракети).

За словами заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, внаслідок ракетної атаки пошкоджено 15 обʼєктів енергетичної інфраструктури. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. 

Внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України, повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими і слід підготуватися до тривалих відключень.

Масштабні руйнування енергообʼєктів України, спричинені Росією 15 та 17 листопада, призвели до довгострокових відключень електроенергії, які можуть тривати по кілька днів, повідомив в ефірі телемарафону виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, внаслідок атаки РФ по критичній інфраструктурі майже половину енергосистеми України виведено з ладу.

В Офісі президента запевнили, що необхідності виїжджати з країни немає – загального блекауту не буде.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні