Категорія
Новини
Дата

Samsung почав складання флагманських смартфонів в Індії

Південнокорейська компанія Samsung Electronics Co. почала виробляти свої смартфони, а також останню флагманську модель Galaxy S23 в Індії, знову зосередившись на ключовому ринку, де китайські пристрої забирають її продажі, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Індійський підрозділ компанії раніше імпортував деякі зі своїх преміальних пристроїв на другий за величиною в світі ринок смартфонів, але тепер збирає весь свій портфель телефонів на місці, заявив глава мобільного бізнесу Samsung у країні Раджу Пуллан. «Це також ґрунтується на нашій твердій прихильності до розвитку ринку Індії», – сказав Пуллан, відмовившись коментувати, чи будуть флагманські пристрої місцевого складання дешевшими за імпортні.
  • Samsung зіткнувся з жорсткою конкуренцією з боку китайських конкурентів на індійському ринку, для якого характерні ощадливі покупці. За даними дослідницької компанії Canalys, китайська корпорація Xiaomi була найбільшим постачальником смартфонів в Індії в 2022 році з часткою ринку 20%, тоді як Samsung посідала друге місце з часткою 19%.
  • За словами Пуллана, Samsung «поступово надолужує втрачене», випускаючи доступніші пристрої, звʼязуючись із банками для пропозицій за кредитними картками і розгортаючи програму споживчого кредитування, яка допомогла їй продати пристрої на суму $1 млрд у 2022 році.
  • Як і конкурент Apple Inc., Samsung також бере участь у виробничій ініціативі премʼєр-міністра Нарендри Моді, метою якої є перетворення Індії на експортний центр. Компанія збільшує кількість магазинів, у яких вона продає пристрої Galaxy, і вкладає більше коштів у продажі та маркетинг. Також Samsung створила мобільний дослідницький центр в Індії та будує виробничі бази в країні.
  • За словами Пуллана, Samsung, яка минулого тижня представила свою останню лінійку Galaxy S23, що конкурує з iPhone, отримала замовлення на майже 140 000 пристроїв на суму близько 14 млрд рупій ($169 млн) в Індії протягом 24 годин після запуску. 

Контекст

Квартальний прибуток Samsung Electronics упав на дві третини, до восьмирічного мінімуму, оскільки слабка світова економіка вдарила по цінах на мікросхеми памʼяті і приборкала попит на електронні пристрої. Очікується, що прибуток Samsung у поточному кварталі знову скоротиться, кажуть аналітики, після того як південнокорейська компанія оголосила, що її операційний прибуток за жовтень–грудень, ймовірно, впав на 69%, до 4,3 трлн вон ($3,37 млрд), з 13,87 трлн вон рік тому.

Зростання глобальних процентних ставок і вартість життя знизили попит на смартфони та інші пристрої, які виробляє Samsung, а також на напівпровідники, які компанія постачає своїм конкурентам, таким як Apple Inc.

Прибуток її мобільного бізнесу знизився в четвертому кварталі, оскільки продаж смартфонів і виручка зменшилися через слабкий попит, викликаний макроекономічними проблемами, що затяглися, додали в Samsung.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні