Категорія
Новини
Дата

Квартальний прибуток Samsung впав до 8-річного мінімуму через скорочення попиту на гаджети

Квартальний прибуток південнокорейської Samsung Electronics впав на дві третини, до восьмирічного мінімуму, оскільки слабка світова економіка вдарила по цінам на мікросхеми памʼяті і приборкала попит на електронні пристрої, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що похмура оцінка прибутку найбільшого у світі виробника чипів памʼяті, смартфонів і телевізорів – лідера глобального споживчого попиту – задає слабкий тон квартальним результатам інших технологічних компаній.
  • Очікується, що прибуток Samsung у поточному кварталі знову скоротиться, кажуть аналітики, після того, як південнокорейська компанія оголосила, що її операційний прибуток за жовтень – грудень, ймовірно, впав на 69% до 4,3 трлн вон ($3,37 млрд) з 13,87 трлн вон рік тому.
  • Це був найменший квартальний прибуток Samsung з третього кварталу 2014 року.
  • «У всього бізнесу Samsung були важкі часи, але особливо у чипів і мобільних пристроїв», – сказав аналітик BNK Investment & Securities Лі Мін Хі.
  • Квартальна виручка, ймовірно, впала на 9% порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 70 трлн вон, йдеться в короткому попередньому звіті Samsung про прибутки і збитки. 

Контекст

Зростання глобальних процентних ставок і вартість життя знизили попит на смартфони та інші пристрої, які виробляє Samsung, а також на напівпровідники, які компанія постачає своїм конкурентам, таким як Apple Inc.

Прибуток її мобільного бізнесу знизився в четвертому кварталі, оскільки продаж смартфонів і виручка знизилися через слабкий попит, викликаний макроекономічними проблемами, що затяглися, додали в Samsung.

Нещодавно Samsung Electronics заклала фундамент нового комплексу досліджень і розробок у галузі напівпровідників у Південній Кореї. У нього вона планує інвестувати близько 20 трлн вон ($15 млрд) до 2028 року, щоби стати лідером у технології чипів.

Наприкінці грудня Samsung Electronics повідомила, що має намір збільшити потужності з виробництва мікросхем на своєму найбільшому заводі з виробництва напівпровідників у наступному році, незважаючи на прогнози економічного спаду

Надлишок пропозиції означає різкий поворот від глобального дефіциту чипів протягом двох років підвищеного попиту, пише The Wall Street Journal. Апетит споживачів до електроніки послабився на тлі зростання відсоткових ставок, падіння фондового ринку та побоювань рецесії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні