Категорія
Новини
Дата

Швеція надасть додаткову військову допомогу Україні на майже $47 млн

Премʼєр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон оголосила про виділення 500 млн крон ($46,75 млн) у вигляді військової допомоги Україні для захисту від вторгнення Росії, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За підсумком її переговорів із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою уряд Швеції надасть Україні додатковий пакет як військової, так і іншої допомоги в розмірі 1 млрд крон.
  • Кулеба закликав Швецію надати країні таку зброю, як гаубиці та снаряди.
  • Премʼєр-міністерка Швеції не повідомила подробиць про військовий пакет, але сказала, що він буде аналогічний до попередньої допомоги, яка містила протитанкову зброю, засоби індивідуального захисту й обладнання для розмінування.
  • «Ми продовжуватимемо підтримувати Україну, поки йде війна», – сказала Андерссон.
  • Цивільна частина пакета охоплюватиме закупівлі української пшениці, що буде передана країнам, яким бракує продовольства, і допоможе підняти економіку України.

Контекст

Днями США надали Україні найбільший транш допомоги у сфері безпеки. Йдеться про зброю та спорядження на $3 млрд. Допомога дасть змогу Україні отримати системи протиповітряної оборони, артилерійські системи та боєприпаси, безпілотні авіаційні комплекси й радари, щоб забезпечити продовження оборони в довгостроковій перспективі.

Зазначається, що нові постачання зброї у День Незалежності пообіцяв також канцлер Німеччини Олаф Шольц.  

Наразі Німеччина виділила Україні зброю та техніку на суму €700 млн, а ще €500 млн призначено для закупівлі військової техніки, пише Bloomberg.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні