Категорія
Новини
Дата

Швейцарія призупинила дію спрощеного візового режиму з Росією

Федеральна рада Швейцарії призупинила дію спрощеного візового режиму з Росією. Раніше таке рішення ухвалив Європейський Союз, про це йдеться у повідомленні ради.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На засіданні 16 вересня Федеральна рада ухвалила рішення повністю призупинити дію угоди про спрощення візового режиму, яку Швейцарія уклала з Росією. 
  • В результаті громадяни Росії, які бажають отримати візу, знову підлягають звичайній процедурі. Таким чином, Федеральна рада приєднується до рішення Європейського Союзу, сприяючи цим одностайності візової політики на європейському рівні.
  • «Швейцарія вже скасувала спрощення отримання віз для певних категорій людей, наприклад, російських бізнесменів і жінок, а також звільнення від візових вимог для російських дипломатів. Таким чином Федеральна рада також слідувала рішенню ЄС», – додали у відомстві.
  • Зазначається, що країна вкрай зацікавлена ​​в тому, щоб зробити свій внесок у загальну та єдину візову політику на європейському рівні, інакше вона ризикує зіткнутися зі збільшенням кількості заяв на отримання візи, які подаються до її представництва за кордоном громадянами Росії, які прагнуть обійти рішення ЄС.

Контекст

У 2009 році Швейцарія та Росія підписали угоду про спрощення видачі віз своїм громадянам. Ця угода передбачає спрощену процедуру отримання візи для певних категорій осіб чи поїздок, а також зниження чи скасування відповідних зборів. 

Нині деться не про запровадження загальної візової заборони для громадян Росії, а про застосування до них знову звичайного порядку, тобто правил візового кодексу.

Рада Європейського Союзу призупинила дію угоди про спрощення візового режиму з Росією, нові правила почали діяти з 12 вересня. Відтепер на громадян Росії поширюються загальні правила візового кодексу.

Рішення передбачає, що візовий збір збільшено з €35 до €80, також необхідно надавати додаткові документи, збільшується час оформлення візи та посилюються правила видачі багаторазових віз.

До країн ЄС, які дотепер оформляли і продовжують приймати документи на візи під туристичні поїздки росіян, належать Італія, Іспанія, Греція, Франція, Угорщина, Кіпр (національна віза, не Шенген).

Більше не приймають документи від туристів Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні