Категорія
Новини
Дата

Швейцарія схвалила нові санкції проти Росії – зазвичай вона нейтральна у конфліктах

Швейцарія 25 березня оголосила нові санкції проти Росії. Зокрема вони стосуються російського енергетичного і фінансового сектору.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Швейцарія скоординувала свої санкції із тими, що раніше ввели країни ЄС.
  • Зокрема Швейцарія заборонила експорт товарів для російського енергетичного сектору та участь у компаніях, що діють у цій сфері, надання їм позик чи інших фінансових ресурсів.
  • Також уряд країни заборонив імпорт російського заліза та сталі, експорт до Росії предметів розкоші та обладнання для морської навігації.
  • У фінансовому секторі заборони стосуються транзакцій з певними держпідприємствами. 
  • Швейцарія не буде наслідувати рішення ЄС про призупинення трансляції пропагандистських російських телеканалів, зокрема Sputnik і Russia Today.
  • «Більш ефективним способом протидії неправдивим і шкідливим наративам є факти, а не заборона поширення», – каже уряд Швейцарії.

Контекст:

Раніше Швейцарія вже застосувала санкції ЄС проти Росії. Ці санкції, за словами експертів, є унікальними, оскільки Швейцарія зазвичай підтримує традиційний для країни нейтралітет.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні