Категорія
Новини
Дата

Сили ППО вночі збили 17 «шахедів» та ракету. На Житомирщині під ударом опинився інфраструктурний обʼєкт, на Одещині – логістичний

У ніч на 8 квітня Росія завдала удару керованою авіаційною ракетою Х-59 та 24-ма ударними БпЛА типу Shahed-131/136, повідомляють Повітряні сили ЗСУ. Зокрема, був атакований обʼєкт критичної інфраструктури на Житомирщині, існує пряма загроза забруднення повітря. На Одещині під ударом опинився логістично-транспортний обʼєкт.

Ключові факти

  • Сили оборони України збили керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області та 17 «шахедів» в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях.
  • За даними Житомирської ОВА, вночі дронами-камікадзе був атакований обʼєкт критичної інфраструктури. Силам та засобам протиповітряної оборони області вдалося збити частину шахедів.
  • Звягельська міська рада повідомила, що Росія завдала удару по обʼєкту інфраструктури громади і існує пряма загроза забруднення повітря, тому рекомендовано залишатися в приміщеннях із закритими вікнами.
  • Було ухвалено рішення щодо дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти. 
  • На Одещині внаслідок атаки пошкоджено логістично-транспортний обʼєкт. Падінням уламків збитого дрону там також пошкоджено АЗС, повідомляють Сили оборони Півдня.
  • У Миколаївській області уламками шахеда пошкоджено лінії електропередач, інформує ОВА.
  • На Дніпропетровщині внаслідок падіння уламків збитої ракети стався вибух на території об’єкта газової інфраструктури.

Контекст

У ніч на 22 березня було здійснено наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичні обʼєкти. Найбільше постраждали Харків, Одеса, Дніпропетровщина. Під удар потрапила Дніпровська ГЕС, енергохолдинг ДТЕК повідомив, що втратив 80% генерації.

3 квітня Росія атакувала енергетичну інфраструктуру в Харківській та Дніпропетровській областях, на об’єктах пошкоджено обладнання. Міненерго повідомило, що постраждала СЕС у Дніпропетровській області – це перший удар по сонячній електростанції в тилу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні