Категорія
Новини
Дата

Скільки людей та бізнесу повернулися на деокуповані території. Інфографіка за областями

На деокуповані території Херсонської, Харківської, Чернігівської, Сумської та Київської областей повернулося понад 1 млн осіб, які виїхали з початку війни. А майже 14 000 підприємств відновили роботу. Про це в інтервʼю Forbes розповів заступник голови Офісу президента (ОП) Олексій Кулеба.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Під час поїздки регіонами, ми бачили та чули від місцевої влади, що люди попри війну повертаються у деокуповані міста та селища, каже Кулеба. «Наш пріоритет – зробити для них придатні умови для життя», – додає заступник голови ОП.
  • До Київської області з 353 000 осіб, які виїхали з початку війни, повернулося 248 000. А в Харківській області з понад 1 млн осіб, які виїхали з 24 лютого 2022 року, до області повернулися 637 700 осіб. У Сумській області з 300 000 осіб повернулися лише 100 000 осіб. 
  • На деокуповані території повертається бізнес. У Сумській області бачимо повернення бізнес-активності, у Херсонській із цим складніше, каже Кулеба. На Херсонщині з 24 лютого 2022 року роботу припинили понад 8000 підприємств, із них наразі відновили діяльність – лише 355. На Сумщині з початку війни роботу зупинило 57 підприємств (Довідка – дані по 100 найбільших підприємствах, за якими ведеться моніторинг), з них 47 вже відновили роботу. 
  • На Сумщині існують певні програми для малого та середнього бізнесу – міська та обласна влада кредитують підприємства, які зазнали певних руйнувань, але готові відновити роботу, пояснює Кулеба. Подібні програми існують й в інших регіонах. Наприклад, у західних областях у такий спосіб допомагають релокованим підприємствам, додає заступник голови ОП.
Скільки людей та бізнесу повернулися на деокуповані території. Інфографіка за областями /Фото 1

Контекст

Олексій Кулеба, 39, відповідає в Офісі президента за розвиток та відновлення регіонів. Наприкінці січня він змінив на цій посаді Кирила Тимошенка. До цього Кулеба майже рік керував Київською ОДА.  

Forbes зустрівся з Кулебою на наступний день після його повернення з відрядження регіонами, де він разом із президентом інспектував найгарячіші точки країни – Донбас, Херсонщину та Харківщину. Чи є в ОП план, як повернути «до життя» деокуповані регіони, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні