Категорія
Новини
Дата

Словаччина продовжить і розширить заборону на імпорт агропродукції з України

Уряд Словаччини схвалив продовження заборони на імпорт агропродукції з України на невизначений термін, йдеться у документі. Також було розширено перелік товарів, на які поширюється заборона.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Попередня заборона від Словаччини вводилася до кінця року і поширювалася на чотири товари, а саме на пшеницю, кукурудзу, ріпак та насіння соняшника.
  • Крім круп, список включає мед, ячмінь, пшеничне борошно, солод, соєві боби, буряковий цукор, висівки, шрот та інші тверді залишки, що утворюються в результаті екстракції рослинних жирів або олій, пише місцеве видання Teraz.

Контекст

15 вересня Єврокомісія оголосила, що не буде продовжувати обмеження на імпорт сільгосппродукції з України після 15 вересня. Водночас Польща, Словаччина та Угорщина оголосили про односторонні обмеження на імпорт українського зерна. Словацька заборона імпорту українського зерна впроваджена до кінця року.

Мінекономіки повідомило, що Україна подала позов до СОТ проти Польщі, Словаччини та Угорщини через заборону ввезення агропродукції.

Уряд України 19 вересня схвалив нову процедуру експорту певних видів продукції до окремих держав – членів ЄС. У ній передбачено, що чотири культури (кукурудза, ріпак, соняшник, пшениця), які йдуть у режимі експорту до пʼяти держав, мають отримати ліцензію Мінекономіки за погодженням з Мінагрополітики. 

Згодом міністри сільського господарства Словаччини та України домовилися про створення системи ліцензування торгівлі зерном, що дасть змогу зняти заборону на імпорт чотирьох українських товарів до Словаччини після впровадження такої системи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні