Категорія
Новини
Дата

США планують посилити санкції проти Росії, щоби прибрати лазівки в уже введених обмеженнях – WSJ

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє заходи для посилення санкцій проти Росії, щоб вона не могла їх оминати. Йдеться про переорієнтацію Росією торгівлі на Китай та Індію, пише The Wall Street Journal.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Чиновники адміністрації Байдена кажуть, що мета другого етапу санкцій – перекрити всі шляхи, що залишилися і забезпечують доходи й імпорт, потрібні президенту Володимиру Путіну для ведення війни.
  • Йдеться про накладення санкцій на іноземні банки та криптовалютні платформи, які допомагають Росії підтримувати доступ до міжнародних валют, замороження банківських рахунків та корпоративних активів бізнесменів, занесених до чорного списку, та покарання іноземних компаній, викритих в експорті заборонених товарів до Росії.
  • «Це також означає спроби переконати такі країни, як Китай та Індія, які не приєдналися до кампанії економічного тиску Заходу, скоротити потік грошей та експорту, які все ще надходять до Росії», – йдеться в матеріалі.

Контекст

Після вторгнення Росії в Україну США та їхні союзники розпочали широкомасштабну санкційну кампанію проти Росії, вдаривши по резервах готівки Москви.

Матеріали по темі

та занісши до чорного списку її найбільші фінансові та корпоративні установи. Вони також запровадили обмеження на критично важливий експорт і націлилися на активи російських бізнесменів, важливе джерело підтримки Путіна.

Але Росія продовжує продавати величезні обсяги нафти та природного газу, які здебільшого залишалися несанкціонованими, ефективно фінансуючи свою військову машину та економіку готівкою із західних країн, що залежать від експорту енергоресурсів із Росії. 

Інші дані свідчать про те, що хоча багато країн дотримуються санкцій, Росія веде значну торгівлю з іншими державами.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні