Категорія
Новини
Дата

США внесуть іранські вантажні літаки до списку експортних порушень за польоти в Росію

Міністерство торгівлі США додасть три літаки Boeing 747, які експлуатуються іранськими авіалініями і здійснюють вантажні перевезення до Росії, до списку літаків, які порушують експортний контроль США. Рішення ухвалять в рамках санкцій адміністрації президента США Джо Байдена через російське вторгнення в Україну, пише Reuters.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Використовуючи комерційно доступні дані, Бюро промисловості та безпеки Міністерства торгівлі виявило, що літаки, що експлуатуються Mahan Air, Qeshm Fars Air та Iran Air, літали та перевозили товари, у тому числі електроніку, до Росії, явно порушуючи суворий експортний контроль Міністерства торгівлі в Росії.
  • Наразі це перші три ідентифіковані іранські літаки.
  • У списку вже числяться 183 літаки за явні порушення експортного контролю США, повідомили у відомстві. На три іранські авіакомпанії, виявлені сьогодні, вже накладено різні обмеження з боку уряду США.

Контекст

На початку вересня США отримали ордер на арешт літака вартістю $45 млн, який належить російській енергетичній компанії «Лукойл». Вважається, що літак знаходиться в Росії, повідомило міністерство юстиції США. Літак здійснював польоти до Росії та з Росії, порушуючи санкції Міністерства торгівлі США, додали в Міністерстві юстиції. 

У відомстві проінформували, що востаннє Boeing 737-7EM літав до США у березні 2019 року.

Днями Міністерство фінансів США оголосило про санкції проти глави Чеченської республіки РФ Рамзана Кадирова і його родини. Загалом нові обмеження стосуються понад 20-ти фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії проти України,

У переліку також зазначені заступник прокурора Криму Сергій Булгаков, кілька суддів окупаційної влади в Криму та офіцер ФСБ. Всіх їх пов’язують у сприянні російському режиму Путіна.

Під санкціями опинилась і Марія Львова-Бєлова, уповноважена президента РФ з прав людини, на яку накладають санкції за реалізацію політики примусового вивезення до Росії тисяч українських дітей та їхнього усиновлення та надання російського громадянства.

Серед організацій, зазначена, зокрема, диверсійна група «Русич». Вона вважається неонацистським воєнізованим угрупованням і причетна до бойових дій в Україні з російського боку. Санкції також введені проти двох її керівників – Олексія Мільчакова та Яна Петровського.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні