Категорія
Новини
Дата

Таксі-сервіс Bolt має в Україні близько 100 000 активних водіїв на місяць

1 хв читання

Кількість активних місячних водіїв естонського сервісу таксі Bolt становить близько 100 000, сказав керівник напрямку райдхейлінгу Bolt в Україні Сергій Павлик в інтерв’ю Forbes Ukraine. Компанія займає друге місце на ринку за кількістю поїздок, за даними дашборду monobank. Перший – український Uklon.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти 

  • Загалом на платформі близько 100 000 активних водіїв на місяць, сказав Павлик. Загалом у базі даних є майже пів мільйона зареєстрованих водіїв. «Щомісяця ми залучаємо тисячі водіїв і вважаємо, що зможемо підтримувати цей темп і надалі», – сказав Павлик.
  • Також у найближчий рік Bolt планує залучити на платформу щонайменше 1000 жінок на фоні мобілізації в Україні. «У третьому-четвертому кварталі у нас стартує кампанія, спрямована на це», – додає керівник Bolt в Україні. 
  • Зараз у Bolt в Україні менше 5% жінок-водіїв на платформі, каже Павлик.
  • Bolt спостерігає великий приплив жінок до галузі райдхейлінгу в більшості країн, додав СЕО компанії Маркус Вілліг. «Я думаю, що в Україні зміна відбуватиметься ще швидше», – сказав засновник компанії. 

Контекст 

«Україна – у десятці найбільших ринків для нас, а ми працюємо у 50», – сказав Forbes Вілліг, який приїхав до Києва на початку липня, щоб поспілкуватися зі співробітниками українського офісу та протестувати сервіс Bolt на локальному ринку. 

Компанія займає друге місце за кількістю поїздок, за даними дашборду monobank. Також Bolt розвиває в Україні сервіс доставки та оренди самокатів. «Наразі ми все ще інвестуємо, бо бачимо тут великий потенціал», – сказав Вілліг. 

18 травня 2024-го в Україні набув чинності новий закон «Про мобілізацію». У перший тиждень дії нового закону падіння трафіку на маршрутах у Києві становило від 5% до 8% за даними проєкту «Про мобільність», писав Forbes. На вихідні кількість машин була на 5–13% більшою від показників, які були до вступу закону в дію.

Підсилення мобілізації ускладнило пошук співробітників для МСБ, писав Forbes у червні. «На ринку праці стало менше чоловіків. Ми два місяці не можемо знайти водія-вантажника», – казала тоді засновниця інтернет-магазину Finik Family Ілона Кочарян. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд