Категорія
Новини
Дата

Танки, бронетранспортери і ЗРК Hawk. США оголосили про нову військову допомогу Україні

Міністерство оборони США оголосило про нову військову допомогу Україні на $400 млн. Зокрема, новий пакет включатиме танки Т-72 і ЗРК Hawk, повідомила заступник речника Пентагону Сабріна Сінг. Перші 26 відновлених та модернізованих танків Україна отримає вже впродовж наступного місяця, заявив голова МЗС України Дмитро Кулеба.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • США та Нідерланди разом оплатять відновлення танків Т-72, які перебувають на зберіганні у Чехії, зазначила Сінг. За її словами, загалом Україні передадуть 90 танків. 
  • Частина з цих танків буде передана Україні ще до кінця цього року, решта – протягом 2023 року, уточнила Сінг.
  • Крім того, за її словами, пакет допомоги включатиме 250 бронетранспортерів M1117, 40 бронекатерів, зенітно-ракетні комплекси Hawk та 1100 дронів Phoenix Ghost.
  • Голова МЗС України Дмитро Кулеба подякував за спільне рішення Нідерландів, США та Чехії щодо придбання та передачі для потреб ЗСУ 90 танків Т-72. 
  • «Перші 26 відновлених та модернізованих танків Україна отримає вже впродовж наступного місяця. Дякую партнерам за вияв непохитної солідарності з Україною», – написав він у твіттері.

Контекст

Раніше повідомлялося, що США вивчають можливість відправлення Україні старого обладнання ППО Hawk зі складів, щоб допомогти захиститися від атак російських безпілотників і крилатих ракет. Система Hawk є попередником системи протиракетної оборони PATRIOT.

Згодом стало відомо, що Україна отримає чотири системи протиповітряної оборони Hawk від Іспанії

Україна отримає від партнерів системи Hawk, NASAMS, Crotale, а також системи боротьби з ворожими безпілотними літальними апаратами та БПЛА, які необхідні Україні для розвідки та наведення артилерії, повідомив напередодні міністр оборони Олексій Резніков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні