Категорія
Новини
Дата

Tesla і PG&E запустили віртуальну електростанцію у Каліфорнії

Виробник електромобілів Tesla і підрозділ комунального підприємства PG&E запустили проєкт віртуальної електростанції у Каліфорнії. Метою ініціативи є запобігання масовим вимкненням електроенергії при виникненні надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє пресслужба Tesla.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Віртуальна електростанція (ВЕС) — це програмно-апаратний комплекс, який дозволяє керувати розрізненими установками генерації енергії, наче це одна електростанція. ПЗ розподіляє електрику між споживачами, а також резервує надлишки, використовуючи їх для компенсації спадів.
  • Власникам акумуляторів для дому Powerwall виробництва Tesla пропонується підключити свої пристрої до програми аварійного зниження навантаження (ELRP). Працюючи разом, батареї Powerwalls створюють «віртуальну електростанцію», яка може допомогти підтримувати постачання електроенергії під час надзвичайних ситуацій або дефіциту енергії.
  • Зареєструвавшись, власники Powerwall отримають $2 за кожну додаткову кіловат-годину, яку вони подають до мережі під час кризових подій у ній. Наприклад, будь-які моменти, коли оператор мережі Каліфорнії CAISO видає сповіщення про надзвичайну ситуацію.

Контекст

Tesla запустила подібну бета-програму з PG&E та декількома іншими постачальниками комунальних послуг минулого липня, але в них не було виплат. Тепер, маючи грошовий стимул для залучення учасників, програма могла б стати достатньо масштабною, щоб стати значним резервним джерелом енергії в Каліфорнії.

Як стверджують у Tesla, учасники програми могли б сформувати найбільшу «розподілену батарею» у світі з понад 50 000 Powerwall. Вона зможе замінити газові електростанції у моменти, коли потреба в електроенергії починає випереджати пропозицію.

Президент США Джо Байден 6 червня оголосив режим надзвичайної ситуації через імовірну кризу із виробленням електроенергії. Таке рішення він ухвалив через загрозу нестачі електрогенеруючих потужностей для споживачів та збоїв на енергетичних ринках, спричинених вторгненням Росії в Україну, та екстремальними погодними явищами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні