Категорія
Новини
Дата

Туреччина збільшила з $250 000 до $400 000 поріг інвестицій у нерухомість для отримання громадянства

1 хв читання

Туреччина збільшила суму, яку іноземці мають інвестувати у нерухомість, щоб отримати право на громадянство, пише Bloomberg. Мінімальний поріг внеску з 13 червня становитиме $400 000 замість $250 000.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Турецька опозиція розкритикувала владу через різке зростання цін на житло. Деякі опозиціонери навіть запропонували парламенту на деякий час заборонити іноземцям купувати нерухомість.
  • У І кварталі іноземні громадяни придбали 14 344 будинки в Туреччині, що на 45% більше, ніж роком раніше. До трійки лідерів потрапили Іран, Ірак та Росія, зазначає видання.
  • «За останні кілька місяців ми спостерігаємо сплеск інтересу, особливо з боку росіян та українців», – сказав керівник будівельної компанії Алі Кемаль Гюрдал. 
  • Вартість нерухомості у Туреччині зросла до максимального значення за понад 11 років. У березні ціни на житло зросли приблизно на 100% у річному вираженні.

Контекст

Наразі Туреччина та Об’єднані Арабські Емірати пропонують пільги для покупців нерухомості. У Туреччині іноземці, які платять $250 000 за нерухомість і зберігають її протягом трьох років, можуть отримати турецький паспорт. За трохи меншу суму Дубай пропонує трирічну візу на проживання. Квартири вартістю понад $200 000 – межа для отримання візи – користуються найбільшим попитом. Для росіян, які мають банківські рахунки в Дубаї, процес купівлі відносно простий, заявили Reuters у компанії Royal Home Real Estate.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд