Фізичні картки та платна підписка. monobank розкрив деталі проєкту в Польщі під назвою stereo /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Фізичні картки та платна підписка. monobank розкрив деталі проєкту в Польщі під назвою stereo

Колаж Анна Наконечна

monobank виходить на ринок Польщі з проєктом під назвою stereo, повідомив співзасновник mono Олег Гороховський. Партнери розраховують залучити українців, що перебувають у Польщі, та здивувати поляків високим рівнем українського сервісу. Офіційний запуск stereo відбудеться до кінця першого кварталу 2023 року.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Назва польського проєкту – stereo by mono. Як і в Україні, де monobank працює на базі Універсал Банку, український фінтех співпрацюватиме в Польщі з місцевою фінустановою – «дочкою» бельгійського Aion, уточнив у коментарі Forbes Гороховський. Із 2018 року банк належить американському фонду прямих інвестицій Warburg Pincus. «Це один з європейських лідерів із надання послуг за моделлю banking as a service», – зазначив банкір.
  • Загалом банкінг матиме такий функціонал: безкоштовний банківський рахунок, віддалена реєстрація через «Дію», меню та підтримка українською, безкоштовні перекази в Україну, відсутність комісії за поповнення та зняття готівки, безкоштовна віртуальна картка (але фізична – до 25 злотих), підтримка Apple та Google Pay.
  • Окрім звичайної версії stereo матиме окрему платну підписку «stereo+» із додатковими функціями та меншими комісіями. Вона коштуватиме 15 злотих на місяць, анонсував Гороховський. Це надає безкоштовний випуск фізичної картки (без підписки – 25 злотих), деякі платежі по IBAN будуть безкоштовними (без підписки – 5 злотих), відкриття рахунку в євро та можливість коментувати та реагувати на платежі, як у monobank.
  • Для реєстрації в банкінгу буде потрібно мати PESEL (номер запису в польській системі реєстрації населення).
  • «Перекази з Польщі в Україну – це один із найбільших каналів надходження валюти в українську економіку. Ми хочемо дати українцям зручний і безкоштовний інструмент для переказів в Україну», – написав Гороховський у своєму телеграм-каналі.
  • За словами банкіра, у Польщі перебуває близько 3 млн українців. «Ми розраховуємо насамперед на них, але, звичайно ж, будемо дуже раді й полякам, – написав банкір. – Нам не терпиться здивувати їх українським рівнем банківського сервісу».

Контекст

Мобільний банк monobank у січні 2017 року заснували колишні топменеджери ПриватБанку Олег Гороховський, Дмитро Дубілет та Михайло Рогальський. monobank працює під ліцензією Універсал Банку, що входить до групи «ТАС» бізнесмена Сергія Тігіпка, який анонсував підготовку команди українського необанку до запуску стартапу в Польщі ще в листопаді.

Наразі в monobank 6,5 млн клієнтів, значна частина яких – за кордоном. За даними НБУ, за січень–вересень 2022 року прибуток Універсал Банку склав 877,8 млн грн. Банк посів шосту сходинку серед найбільш прибуткових банків України. За підсумками 2021 року Універсал Банк отримав 3,07 млрд грн прибутку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні