Категорія
Новини
Дата

У західних країнах прихильників «закриття неба» для України удвічі більше, ніж противників – опитування

У суспільств США, Британії та країнах ЄС є запит на допомогу Україні, свідчать дані опитування української Gradus Research та чеської Response:AI. Зокрема, у західних країнах удвічі більше респондентів підтримують «закриття неба» над Україною.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У західних країнах удвічі більше респондентів підтримують (повністю або скоріше) рішення використати військові можливості та «закрити небо» над Україною. Прибічників цієї ідеї у США, Великій Британії та ЄС, відповідно, 45%, 46% та 46%, у той час як проти неї виступають, відповідно, 20%, 20% та 17% опитаних. 
  • Говорячи про приєднання військових своїх країн до відповіді України на агресію Росії у повітрі та на землі — у цієї тези однакова кількість прихильників і противників у кожному з опитаних регіонів: США: 39,0% vs 34,2%, Британія 41,9% vs 31,5%, ЄС 37,6% vs 36,8%.
  • Президент України Володимир Зеленський сприймається позитивно 84,9% українців (63,0% вибрали варіант «Дуже позитивно»), 65,0% громадян США (42,0% вибрали варіант «Дуже позитивно»), 78,7% британців (52,8% — «Дуже позитивно») і 69,2% громадян ЄС (41,3% — «Дуже позитивно»).
У західних країнах прихильників «закриття неба» для України удвічі більше, ніж противників – опитування /Фото 1

Методологія

Нове міжнародне опитування проводилось 6-7 березня 2022 року. Воно ініційоване американською компанією Cygnal, яка запросила до партнерства Gradus Research (Київ) та Response:AI (Прага). Спільними зусиллями було опитано понад 3500 громадян України, Великої Британії, США та ЄС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні