Категорія
Новини
Дата

Україна отримала $1,3 млрд екстреної допомоги від МВФ

В Україну надійшли $1,3 млрд додаткового екстреного фінансування Міжнародного валютного фонду, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Кошти будуть спрямовані на фінансування першочергових потреб: посилення обороноздатності, виплату пенсій, соціальні програми й підтримку економіки. 
  • За словами Шмигаля, найближчим часом розпочнеться підготовка нової спеціальної програми, яка запрацює наступного року. «Дякуємо нашим партнерам і союзникам за непохитну підтримку», – додав премʼєр.
  • Загалом МВФ уже надав Україні $2,7 млрд від початку повномасштабної війни, нагадав Шмигаль.

Контекст 

Від початку військового вторгнення РФ програму stand-by було зупинено. У березні МВФ затвердив екстрене фінансування України у розмірі $1,4 млрд у рамках інструменту RFI, щоб допомогти задовольнити невідкладні потреби у витратах та помʼякшити наслідки війни. 

10 вересня премʼєр-міністр Шмигаль назвав абсолютно пасивним відношення МВФ до України в умовах війни. 

12 вересня стало відомо, що МВФ шукає способи надання екстреного фінансування країнам, що зіткнулися з стрибками цін на продовольство, викликаними вторгненням Росії в Україну. 13 вересня президент Зеленський повідомив, що МВФ надасть Україні додаткове екстрене фінансування.

8 жовтня виконавча рада МВФ виділила Україні близько $1,3 млрд додаткового екстреного фінансування у рамках Rapid Financing Instrument.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні