Категорія
Новини
Дата

Україна отримала $1,3 млрд екстреної допомоги від МВФ

1 хв читання

В Україну надійшли $1,3 млрд додаткового екстреного фінансування Міжнародного валютного фонду, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Ключові факти

  • Кошти будуть спрямовані на фінансування першочергових потреб: посилення обороноздатності, виплату пенсій, соціальні програми й підтримку економіки. 
  • За словами Шмигаля, найближчим часом розпочнеться підготовка нової спеціальної програми, яка запрацює наступного року. «Дякуємо нашим партнерам і союзникам за непохитну підтримку», – додав премʼєр.
  • Загалом МВФ уже надав Україні $2,7 млрд від початку повномасштабної війни, нагадав Шмигаль.

Контекст 

Від початку військового вторгнення РФ програму stand-by було зупинено. У березні МВФ затвердив екстрене фінансування України у розмірі $1,4 млрд у рамках інструменту RFI, щоб допомогти задовольнити невідкладні потреби у витратах та помʼякшити наслідки війни. 

10 вересня премʼєр-міністр Шмигаль назвав абсолютно пасивним відношення МВФ до України в умовах війни. 

12 вересня стало відомо, що МВФ шукає способи надання екстреного фінансування країнам, що зіткнулися з стрибками цін на продовольство, викликаними вторгненням Росії в Україну. 13 вересня президент Зеленський повідомив, що МВФ надасть Україні додаткове екстрене фінансування.

8 жовтня виконавча рада МВФ виділила Україні близько $1,3 млрд додаткового екстреного фінансування у рамках Rapid Financing Instrument.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні