Категорія
Новини
Дата

«Україні потрібно більше, ніж співчуття Заходу, щоб перемогти Росію». Пінчук закликав Захід підтримати Україну

Засновник Eastone Ggroup і друга найбагатша людина України Віктор Пінчук написав колонку на The Wall Street Journal, де закликав західні країни надати Україні літаки та зброю. Пінчук також закликав Європейський Союз зробити Україну кандидатом на членство, а західний бізнес – перестати купувати вугілля та нафту з Росії. Forbes публікує ключові тези колонки.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові тези

  • Надсилати нам літаки та зброю ризиковано. Але ризики бездіяльності ще більші.
  • Як гордий українець, я був глибоко зворушений численними проявами солідарності з моєю країною та її народом. Біженців приймають з теплотою та гостинністю. Люди з усього світу надсилають пожертви будь-якого роду. Політичні лідери чітко дали зрозуміти, що посилять тиск і розглянуть подальші заходи. Я навіть чую, що західні столиці можуть відправити літаки в Україну.
  • Але поки ви дискутуєте і розвиваєте симпатію, Україну руйнують. Російські літаки скидають бомби на наших дітей і стріляють ракетами по лікарнях, школах і заводах. Там, де вони стикаються з опором українських бійців, їх дикість подвоюється і вони руйнують міські квартали — вбивають людей у них.
  • Захід піклується про те, щоб не збільшувати конфлікт – Росія не дотримується таких обмежень, використовуючи масовий обман, атаки під фальшивим прапором, заборонену зброю, найманців і терористів. Оскільки Росія не змогла розбомбити Україну до покори, вона намагається вести війну у все більш жорстокі та брутальні способи.
  • Якщо ви хочете нас врятувати, Україні потрібні літаки, зенітні та протитанкові ракети, озброєні безпілотники та інша військова зброя. Тому я благаю наших друзів на Заході: будь ласка, дайте нам зброю. Перестаньте купувати вугілля та нафту з Росії.
  • Не думайте про це; не оцінюйте варіанти; не розглядайте. Просто зробіть. Час – це життя.
  • Я прошу Європейський Союз зробити Україну кандидатом на членство. Незалежна Україна належить до ЄС.
  • Зупинити агресора можна лише силою. Ми повинні протиставити жорстокість ворога нашу швидкість, рішучість та визначеність.
  • Україну ніколи не перемогти. Але багато українців помре; їхні сімʼї будуть знищені; їхні міста перетворяться на руїни.
  • Це звичайні, миролюбні люди, які ніколи не думали ні на кого нападати, які хочуть лише миру і спокою та прагнуть бути сучасною європейською країною.
  • Життя українців у небезпеці, але наші душі в безпеці.

Контекст

Віктор Пінчук посідає друге місце у рейтингу Forbes 100 найбагатших українців за 2021 рік. Загальні статки – $2,5 млрд. У 1990 створив компанію «Інтерпайп», а у 2007 об’єднав усі свої активи в корпорації Eastone Ggroup.

Раніше найбагатша людина України Рінат Ахметов прокоментував блокаду Маріуполя. «Я не можу осягнути, що Маріуполь у повній блокаді у 2022, що люди вимушені ховатися у виробничих цехах наших заводів. Неможливо чути чи говорити без сліз, що люди розтоплюють сніг і пʼють талу воду, щоб вижити. Що шестирічна дівчинка загинула від зневоднення під завалами в центрі Європи», – написав він.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні