Гурт «Без обмежень»
Категорія
Новини
Дата

Українські музиканти «Один в каное», «Без обмежень», «СКАЙ» та інші зібрали $320 000 на благодійних турах у США та Канаді

Гурт «Без обмежень» зібрав на потреби ЗСУ понад $180 000

Українські артисти за 36 благодійних концертів у США та Канаді зібрали $320 000. Про це повідомляє українсько-американська промоутерська компанія MoLoKo

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • У благодійні тури Північною Америкою вирушили «Один в каное», «Без обмежень» та «СКАЙ». «Без обмежень» зібрали на ЗСУ більш ніж $180 000, «Один в каное» – понад $78 000. 
  • В окремо організованих благодійних концертах взяли участь українські артисти – Брія Блессінг, Vova Zi Lvova, Всюдисвоя, HARDI, Дар’я Коломієць, Orest Galitsky, Віктор Гевко – та маркетолог Андрій Федорів. 
  • Зібрані кошти передали у волонтерські фонди Help Heroes Of Ukraine, Serhiy Prytula Charity Foundation, «Повернись живим», United24, Благодійний фонд Сергія Жадана, Unity of Ukraine, Help Razom. 

Контекст

Закордонні благодійні тури допомогли оживити українську музичну індустрію. У них поїхали понад два десятки артистів: «Океан Ельзи», «Бумбокс», Kalush Orchestra, The Hardkiss, «Один в каное», Go_A, Monatik, Христина Соловій та інші.

У європейському турі гурт «Друга ріка» зібрав на потреби ЗСУ майже 3 млн грн. З туру в Німеччині The Hardkiss перерахували на потреби військових 222 000 грн, з туру Америкою – 370 000 грн. 

Kalush Orchestra своїми концертами, благодійними зборами та аукціонами зібрав на підтримку України 54 млн гривень. До цієї суми не входять кошти зі спільних концертів з іншими артистами.

На початку вторгнення виходило заробити по €10 000 з концерту, який відвідувала приблизно тисяча глядачів. Організатори домовлялися про нижчу ціну оренди з власниками концертних майданчиків.

«В середньому з одного концерту можна віддавати €3000–5000», – розповідав Forbes співвласник концертної агенції Artlive Андрій Шаран. Така сума виходить, якщо гурт ділиться 50% прибутку з концерту та додатково збирає донати.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні