Українські порти збільшили перевалку зерна на 70% з початку року – АМПУ /Адміністрація морських портів України
Категорія
Новини
Дата

Українські порти збільшили перевалку зерна на 70% з початку року – АМПУ

Адміністрація морських портів України

Перевалка зернових вантажів в українських портах за 10 місяців цього року зросла майже на 70% – до 34,9 млн т порівняно з аналогічним періодом минулого року. Такі дані надає пресслужба Адміністрації морських портів України (АМПУ).

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Портові оператори у морських портах обробили 46,2 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 року.
  • Перевалка експортних вантажів зросла до 41,7 млн т (+22,8% порівняно з 2022 роком).
  • Найбільше портами було оброблено зернових вантажів – 34,9 млн т, це майже на 70% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Контекст

17 липня РФ заявила про вихід із «зернової угоди». Своєю чергою, Україна запропонувала альтернативний маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації (IMO). Встановлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний» на момент повномасштабного вторгнення РФ.

16 серпня контейнеровоз Joseph Schulte став першим судном, яке скористалося тимчасовим коридором для руху торговельних суден до та з портів Великої Одеси.

Водночас Росія веде систематичні атаки на портову та логістичну інфраструктуру півдня України з метою завдати шкоди експортному потенціалу.

8 листопада Росія обстріляла цивільне судно під прапором Ліберії під час його заходу в один із портів Одеської області. Це 21-ша цілеспрямована атака Росії після виходу з «зернової угоди»: відтоді ворог пошкодив понад 160 об’єктів інфраструктури та 122 транспортні засоби, повідомив Олександр Кубраков, віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Чорноморським гуманітарним коридором вже пройшли 100 суден, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк. За її словами, було доставлено 3,7 млн т продовольства і товарів по всьому світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні