Категорія
Новини
Дата

Український ШІ-стартап Beholder залучив майже $1 млн інвестицій. Його продукт допомагає шукати корисні копалини

Стартап Beholder, який розробляє набір нейромереж для пошуку корисних копалин, залучив $940 000 інвестицій від європейського фонду InnoEnergy з фокусом на енергетику. У раунді також взяли участь фонди Rockstart та STRT Ventures. Про це Forbes повідомив співзасновник компанії Даніїл Лубкін.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Beholder спрямує кошти на масштабування бізнесу, вихід на іноземні ринки та розробку двох версій продукту для B2C та B2B.
  • Серед клієнтів стартапу – видобувні компанії Filo Mining, GrupoHunosa, Petroteq Energy тощо.
  • ARR та оцінку Beholder не розголошує.
  • У планах стартапу на 2024-й збільшити капіталізацію компанії до $20-30 млн та підписати контракти з 20 новими клієнтами.

Контекст

Стартап Beholder у 2021-му заснували українці Андрій Севрюков, Сергій Лубкін та Даніїл Лубкін. Нейромережі стартапу обробляють супутникові знімки, інформацію з радарів, гравіметрію тощо, щоб оцінити імовірність залягання корисних копалин.

Технологія матиме вирішальне значення для переходу від енергетичної системи, що базується на паливі, до енергетичної системи, що базується на матеріалах, цитується в релізі Макс тер Хорст, головний партнер Rockstart Energy. «Очікується, що Закон ЄС про важливу сировину, який містить цілі щодо розвідки місцевих корисних копалин, ще більше підвищить попит на рішення Beholder», — додає він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні