Категорія
Новини
Дата

Український суд арештував 12 «Русланів» російської авіакомпанії «Волга-Днепр»

Україна здійснює арешт 12 літаків російської авіакомпанії «Волга-Днепр» загальною вартістю понад 2 млрд грн. Справа стосується незаконної видачі сертифікатів льотної придатності на «Руслани», повідомили в ЮФ «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси ДП «Антонов».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ухвалою слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва від 21 березня у рамках кримінального провадження, відкритого за заявою ДП «Антонов», заарештовано 12 транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан».
  • Арешт накладено для збереження речових доказів і подальшого відшкодування шкоди.
  • Згідно з ухвалою суду, літаки підлягають передачі в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).
  • Наразі трьом літакам заборонено виліт з Німеччини, одному — з Канади, продовжується робота щодо арештів в інших юрисдикціях, зазначили в юрфірмі.

Контекст

Компанії «Волга-Днепр» належать 17 літаків: 12 Ан-124-100 і п’ять Іл-76. В ДП «Антонов» впевнені, що льотна придатність цих літаків була продовжена з порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію (ICAO) і в обхід українського розробника.

В 2019 році Подільський районний суд Києва заарештував і заборонив експлуатацію п’ятьох цивільних транспортних літаків Ан-124-100 «Руслан» авіакомпанії «Волга-Днепр».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні