Категорія
Новини
Дата

Українсько-естонський стартап співзасновника Pipedrive залучив €5,2 млн на Web3-альтернативу опціонам

Salto X розробляє Web3-рішення, що спростити опціонні програми стартапів для віддалених співробітників. Проєкт, який створили співзасновник естонського єдинорога Pipedrive Рагнар Сасс та керівниця його іншого проєкту — київського коворкінгу LIFT99 Тетяна Чайковська, залучив €5,2 млн, повідомили в компанії

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Salto X отримав перший раунд у €5,2 млн від фондів ByFounders, Blockwall, Box Group, 3Commas та ангелів ряду ангелів.
  • Проєкт пропонує рішення, яке замінює традиційні опціонні програми для співробітників на токени, що розподіляються за допомогою смарт-контаркту. Це дозволяє значно знизити витрати на юридичне оформлення незалежно від юрисдикції та спростити видачу акції компанії для віддалених чи контрактних співробітників.
  • Робота над стартапом почалась в листопаді 2021 року. Наразі у Salto X 16 співробітників, працюючий продукт і перші клієнти, розповіла Forbes співзасновниця Тетяна Чайковська.
  • Інвестиції Salto X планує витратити перш за все на масштабування продукту у різних юрисдикціях. Також планують розширювати команду в Україні: наймати розробників, маркетологів, фінансистів та юристів.

Контекст

Salto X став новим стартапом Сасса після продажу CRM-системи Pipedrive американській Vista Equity Partners за $1,5 млрд. Підприємець має тісні звʼязки з Україною. Він інвестував у ряд українських стартапів, зокрема Nuka, Axdraft, Restream, Legal Nodes та Awesomic. З 2019 року в Києві працює створений ним коворкінг LIFT99. Теперішня співзасновниця Salto X Тетяна Чайковська відповідала за запуск і роботу коворкінгу з 2018 року. Два роки тому Forbes вже розповідав велику історію Сасса.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні