Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» запроваджує аварійні відключення у семи областях через проблеми з обладнанням на енергооб'єкті

1 хв читання

У ніч на 16 липня на одному з енергооб’єктів вийшло з ладу обладнання, внаслідок чого дефіцит енергії в системі збільшився, повідомляє пресслужба «Укренерго». НЕК запровадила аварійні відключення у семи областях.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Енергетики вже працюють над відновленням і поверненням обладнання в роботу – ситуацію планують нормалізувати до кінця цієї доби. 
  • О 10:00 «Укренерго» віддало команду на застосування аварійних відключень у Харківській, Сумській, Полтавській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях.
  • Наразі діють чотири черги графіків відключень протягом усієї доби.

Контекст

Обмеження споживання електроенергії є наслідком восьми масованих атак на енергосистему з початку року. Ситуація в енергетиці залишається складною. В системі є значний дефіцит генеруючих потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року, тривають обстріли підстанцій, ліній системи передачі електроенергії. Також в Україні тримається аномальна спека.

У червні Україна витратила на електрику з Європи $79 млн – удвічі більше, ніж у травні. У перші дні липня імпорт досягнув максимуму від технічної можливості. Що заважає збільшити імпорт та чи допоможе в цьому ініціатива премʼєр-міністра Польщі Дональда Туска постачати в Україну енергію з польських ТЕС – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд