Категорія
Новини
Дата

Укргазбанк обрав нового голову правління. Ним став польський банкір Піотр Качмарек

У середу, 26 липня, наглядова рада Укргазбанку призначила Піотра Качмарека головою правління, пише Finclub. Качмарек обійматиме посаду протягом п'яти років з дати вступу після погодження Нацбанком.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Качмарек із листопада 2008 року до квітня 2014-го був директором з роздрібних банківських послуг – членом правління українського Альфа-Банку. 
  • З червня 2014-го до червня 2023-го він був головою наглядової ради Ідея Банку в Україні і генеральним директором Getin Holding S.A. (Польща), зазначає видання.

Контекст

За підсумками 2022 року Укргазбанк став одним із найбільш збиткових українських банків. За 2022 рік збитки банку перевищили 2,7 млрд грн. За цим показником він поступився лише Сенс Банку.

Перший заступник керівника податкового комітету Ярослав Железняк заявляв про причетність Укргазбанку до схем виведення у тінь гральним бізнесом близько 10 млрд грн обороту на місяць. Наступного дня голова правління Укргазбанку Андрій Кравець написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням.

Із 13 лютого виконувачем обовʼязків голови правління було призначено Родіона Морозова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні