Категорія
Новини
Дата

Уряд виділив додаткові 1,9 млрд грн на відновлення теплопостачання в Харкові

1 хв читання

Кабінет Міністрів виділив додаткові 1,9 млрд грн на відновлення теплопостачання Харкова, це кошти в межах гранту від Світового банку, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. За ці гроші буде закуплене необхідне обладнання та проведені роботи для проходження опалювального сезону.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • За словами премʼєра, один із викликів регіону – підготовка до опалювального сезону. У червні були виділені 2,5 млрд грн для проходження опалювального сезону, з яких 2 млрд – конкретно для міста Харкова. 
  • Під час виїзного засідання уряд виділив додаткові 1,9 млрд грн на відновлення теплопостачання Харкова.
  • «Буде закуплене необхідне обладнання та проведені роботи, аби жителі міста взимку мали тепло у власних оселях. Також триває робота над посиленням захисту енергетичних об’єктів і відновленням роботи ТЕЦ», – додав очільник уряду.
  • Від початку року уряд виділив Харківщині додатково 12,1 млрд грн. Майже 6 млрд грн було виділено на будівництво фортифікаційних споруд, 1,7 млрд грн – на відновлення житла, медичних та освітніх закладів. 

Контекст

У квітні уряд ухвалив рішення про зниження податкового навантаження на підприємців, які продовжують працювати в Харківській області, для підтримки економіки регіону.

 За програмою «єРобота» для Харкова та області збільшили розмір грантів удвічі – до 500 000 грн. Також були покращені умови для харківських підприємців і за програмою доступних кредитів «5-7-9». Ліміт збільшили до 150 млн грн, а терміни – до 10 років. Майже 2 млрд грн пільгових позик від початку року було видано аграріям регіону в межах цієї програми.

В останні місяці Росія цілеспрямовано завдає ударів по обʼєктах генерації. Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше міністр енергетики Герман Галущенко. Найгірша ситуація – у Харкові. Росія пошкодила міські ТЕЦ, які, крім електрики, виробляють тепло. «Місто втратило понад 50% потужностей з виробництва тепла», – повідомив раніше Forbes Ukraine топчиновник Кабінету Міністрів.

«Енергосектор Харкова зруйнований майже «під нуль», – казав Євген Іванов, заступник голови Харківської ОВА під час конференції ЦЕС. «Якщо не вжити заходів, місто не пройде опалювальний сезон», – додав він.  Наскільки Україна буде готовою до зими, скільки триватимуть відключення та як влада планує рятувати Харків – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд