Категорія
Новини
Дата

Усі ГЗК Ахметова відновили роботу. «Метінвест» планує збільшити потужність до 30% довоєнного рівня

Всі гірничо-збагачувальні комбінати групи «Метінвест» відновили роботу, група планує поступово збільшити потужність до мінімум 30% довоєнного рівня та зосередитися переважно на виробництві залізорудних окатишів. Про це пише GMK Center з посиланням на інформацію від компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Група «Метінвест» вже відновила роботу Північного та Інгулецького ГЗК, які простоювали з липня 2022 року. Зазначається, що комбінати ввели в експлуатацію наприкінці минулого року. Отже, усі чотири ГЗК, зокрема Центральний та Південний ГЗК, працюють і виробляють продукцію.
  • В компанії нагадали, що на початку року уряд дозволив звільнити імпорт електроенергії з ЄС від обмежень щодо нормування, щоб полегшити місцевий дефіцит енергоресурсів. «Метінвест» використав цю можливість для організації закупівель імпортної електроенергії для власних потреб, що дозволяє збільшити квоти на постачання електроенергії. Це позитивно вплинуло на роботу групи, зазначається у повідомленні.
  • Це рішення також забезпечило стабільнішу роботу на металургійних комбінатах «Каметсталь» і «Запоріжсталь», які працюють із двома доменними печами кожний, додали в компанії. «Метінвест Покровськвугілля» зараз працює на 80% довоєнної потужності.

Контекст

Обсяги виробництва на ГЗК «Метінвесту» значно скоротилися через війну. Зупинка маріупольських металургійних комбінатів з кінця лютого 2022 року значно скоротила внутрішньогрупове споживання залізорудної сировини та локальний попит. Окрім того, на обсяги виробництва негативно вплинули експортні логістичні обмеження на тлі блокування портів Чорного моря.

Для мінімізації запасів залізорудної продукції група оголосила про тимчасове зупинення видобутку на Південному, Інгулецькому та Північному гірничо-збагачувальних комбінатах. Перші два зупинили з 1 липня 2022 року, а Північний ГЗК – із середини липня. Працюючим залишався тільки Центральний ГЗК, але зі зменшенням потужності. В листопаді 2022 року «Метінвест» повідомив про відновлення роботи Південного ГЗК після чотиримісячного простою.

Підприємства групи «Метінвест» минулого року виготовили 2,7 млн т чавуну та 2,9 млн т сталі. Це менше порівняно з попереднім роком на 72% і 69% відповідно, свідчать дані виробничого звіту компанії за четвертий квартал і 2022 рік. 

Основними акціонерами групи «Метінвест» є СКМ Ріната Ахметова (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні