Категорія
Новини
Дата

В Єврокомісії не чекають нафтового ембарго на саміті 30–31 травня. Угорщина висунула нові вимоги

Країни ЄС не погодять нафтового ембарго проти Росії на саміті 30–31 травня, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Проте, за її словами, це не означає відсутності прогресу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Я не маю великих очікувань, що все вирішиться в наступні 48 годин, але впевнена, що пізніше така можливість зʼявиться», – сказала Ляєн журналістам, коментуючи можливість схвалення шостого пакета санкцій з нафтовим ембарго.
  • Голова Єврокомісії наголосила, що це не означає відсутності прогресу. За її словами, єдиним невирішеним питанням залишилося те, як вирівняти умови гри для економік, які продовжать отримувати трубопровідну нафту з РФ, і для тих, хто втратить постачання російської нафти танкерами.
  • Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан сьогодні заявив, що «жодної угоди немає». За його словами, Угорщина підтримає ембарго, якщо з-під його дії будуть виключені трубопроводи і якщо Будапешт матиме гарантію на отримання цієї нафти навіть у разі «нещасного випадку» на трубопроводі, який проходить через Україну.

Контекст

Напередодні стало відомо, що ЄС прибрав із шостого пакета санкцій заборону імпорту нафти трубопроводами. Через нафтопровід «Дружба» у 2021 році РФ постачала в ЄС 720 000 барелів нафти на день.

Шостий пакет санкцій без ембарго все ще може бути прийнятий на саміті. Він також охоплює відключення Сбербанку від SWIFT, заборону російським медіа мовлення в країнах Євросоюзу та розширення персональних санкцій проти росіян.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні