Категорія
Новини
Дата

ВАКС заочно арештував депутата Дубневича. Його підозрюють у розкраданні газу на 2,1 млрд грн

Вищий антикорупційний суд заочно обрав запобіжний захід у вигляді тривання під вартою народному депутату Ярославу Дубневичу, підозрюваному у справі щодо розкрадання газу на 2,1 млрд грн, повідомляє пресслужба САП.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора та обрав запобіжний захід чинному народному депутату у вигляді тримання під вартою.
  • Після затримання підозрюваного та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.
  • Дубневич є також обвинуваченим у незаконному заволодінні 93 млн грн коштів ПАТ «Укрзалізниці». 2 листопада колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення його в міжнародний розшук.

Контекст

Слідство у справі Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ детективи розпочали у 2016 році.

Дубневич є шостим підозрюваним у межах цієї справи. Іншим учасникам схеми про підозру повідомили у січні 2018-го (епізод щодо розкрадання газу на 1,4 млрд грн) та у серпні 2020 року (епізод щодо розкрадання газу на 729,8 млн грн).

Наразі обвинувальні акти щодо п’яти учасників схеми скеровано до суду, а на цілісні майнові комплекси «Новороздільська ТЕЦ» та «Новояворівська ТЕЦ» вартістю близько 800 млн грн накладено арешт.

10 жовтня НАБУ і САП повідомили народному депутату Дубневичу про підозру. У жовтні народного депутата оголосили у розшук.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні