Категорія
Новини
Дата

Відрядження на курорти. Виїзд нардепів і чиновників за кордон заблокували – УП

Влада заблокувала виїзд за кордон народним депутатам і чиновникам. Законодавство, яке регулює відрядження, буде допрацьоване. Про це повідомив УП співрозмовник в Офісі президента. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Це відбулося на тлі скандалів із «відрядженнями» нардепів на курорти. «Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратили звʼязок із реальністю», – зазначив співрозмовник видання.
  • За його словами, відповідні органи дуже ретельно перевірятимуть документи про відрядження, запрошення, дорогу тощо.
  • «Щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються», – пояснив він. 
  • Співрозмовник в ОП зазначив, що буде доопрацьовано постанову, яка регулює відрядження і відпустки за кордоном стосовно військових теж.
  • «Є думки, що особливо скандальні люди, після того, як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати», – додав він.
  • Раніше зʼявилася непідтверджена інформація, що «на прикордонні пости розіслали вказівку про заборону на виїзд усіх чиновників та депутатів за кордон».
  • У Держприкордонній службі заявили, що дотримуватимуться чинного законодавства, як і завжди.
  • «Заходи прикордонного контролю й надалі відбуватимуться відповідно до норм чинного законодавства, зокрема й правил, які встановлені на період дії воєнного стану та прописані в постанові уряду №57», – сказав у коментарі УП речник ДПСУ Андрій Демченко.

Контекст 

Заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардепа від партії «Слуга народу» Юрія Арістова у середині липня помітили у пʼятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що на Мальдівах, повідомили журналісти «Слідства.Інфо» із посиланням на власні джерела. Зазначається, що працівники готелю підтвердили, що Арістов справді був їхнім гостем, але вже виселився.

Готель Waldorf Astoria Maldives розташований на найбільшому острові Мальдівів. Курорт нараховує 119 вілл. Вартість проживання на двох за одну ніч у цьому готелі коливається від 100 000 грн до 500 000 грн. 

Коментуючи цю інформацію, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що ініціював зупинення членства Арістова у фракції, а в разі підтвердження повідомлення журналістів – складання депутатського мандату.

26 липня СБУ та ДБР провели обшуки у Арістова і відкрили кримінальну справу. За попередніми даними, для нелегального виїзду за межі України було внесено неправдиві відомості до офіційних документів для виїзду за кордон, зокрема щодо терміну, мети та країни «службового відрядження» народного депутата.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні