Виторг IT-компанії SoftServe виріс на 30% за 2022 рік /Євген Хіль для Forbes Україна
Категорія
Новини
Дата

Виторг IT-компанії SoftServe виріс на 30% за 2022 рік

1 хв читання

Євген Хіль для Forbes Україна

Українська IT-компанія SoftServe із понад 12 000 співробітників й штаб-квартирами у Львові та Остіні наростила виторг у 2022 році на 30%. Про це повідомив співзасновник і президент компанії Тарас Кіцмей на Саміті експортерів від Forbes.

Ключові факти

  • «Рік був неоднорідний: перша половина – релокація. Друга половина – рецесія», – сказав Кіцмей. Попри це виторг компанії виріс на 30%, додав він.
  • Індекс лояльності клієнтів SoftServe – понад 80%.
  • Президент компанії також розповів, що до повномасштабного вторгнення в харківському офісі компанії працювало близько 1000 фахівців. Зараз у Харківські області працює близько 50 працівників.

Контекст

«У найближчий рік‑два ми перетнемо позначку в $1 млрд доходу», – казав у інтерв’ю Forbes Кіцмей. 75% виторгу від продажу IT‑послуг приносять клієнти з Північної Америки, 20% – з Європи. Натомість триває географічна експансія – до офісів розробки у латиноамериканських Чилі, Мексиці й Колумбії додався центр у Румунії. Та ядро бізнесу SoftServe залишається в Україні, де працює 76% із більш як 12 350 ­співробітників.

Виторг компанії, за оцінкою Forbes, у 2022 році становив 9 млрд грн.

Темп зростання IT-експорт у 2022‑му зі звичних двозначних чисел уповільнився до 5,8%. Українська IT-індустрія «закрила» минулий рік із рекордним показником експорту – $7,34 млрд, свідчить статистика Нацбанку. Це найбільша сума за часи незалежності. На IT прийшлася майже половина всього експорту послуг.

У листопаді-грудні експорт комп’ютерних послуг із України зростав відносно жовтня, не дивлячись на максимальну інтенсивність обстрілів і відключень світла. У грудні експорт склав $751 млн, більше було тільки у лютому.

Минулого року IT виявилось єдиною сферою, що зберегла позитивну динаміку. Загальний експорт впав на 35%.

За січень 2023 року експортна виручка IT-послуг впала на 29,7% – до $528 млн, це на $223 млн менше у порівнянні з груднем минулого року.

Саміт експортерів відбувся 16 березня 2023 року за підтримки генеральних партнерів: Payoneer, ТПП України, Meest, «Метінвест». Партнерами експозони виступили: «Нова пошта», група компаній «Прометей», ТМ Casillero del Diablo.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні