Виторг IT-компанії SoftServe виріс на 30% за 2022 рік /Євген Хіль для Forbes Україна
Категорія
Новини
Дата

Виторг IT-компанії SoftServe виріс на 30% за 2022 рік

Євген Хіль для Forbes Україна

Українська IT-компанія SoftServe із понад 12 000 співробітників й штаб-квартирами у Львові та Остіні наростила виторг у 2022 році на 30%. Про це повідомив співзасновник і президент компанії Тарас Кіцмей на Саміті експортерів від Forbes.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Рік був неоднорідний: перша половина – релокація. Друга половина – рецесія», – сказав Кіцмей. Попри це виторг компанії виріс на 30%, додав він.
  • Індекс лояльності клієнтів SoftServe – понад 80%.
  • Президент компанії також розповів, що до повномасштабного вторгнення в харківському офісі компанії працювало близько 1000 фахівців. Зараз у Харківські області працює близько 50 працівників.

Контекст

«У найближчий рік‑два ми перетнемо позначку в $1 млрд доходу», – казав у інтерв’ю Forbes Кіцмей. 75% виторгу від продажу IT‑послуг приносять клієнти з Північної Америки, 20% – з Європи. Натомість триває географічна експансія – до офісів розробки у латиноамериканських Чилі, Мексиці й Колумбії додався центр у Румунії. Та ядро бізнесу SoftServe залишається в Україні, де працює 76% із більш як 12 350 ­співробітників.

Виторг компанії, за оцінкою Forbes, у 2022 році становив 9 млрд грн.

Темп зростання IT-експорт у 2022‑му зі звичних двозначних чисел уповільнився до 5,8%. Українська IT-індустрія «закрила» минулий рік із рекордним показником експорту – $7,34 млрд, свідчить статистика Нацбанку. Це найбільша сума за часи незалежності. На IT прийшлася майже половина всього експорту послуг.

У листопаді-грудні експорт комп’ютерних послуг із України зростав відносно жовтня, не дивлячись на максимальну інтенсивність обстрілів і відключень світла. У грудні експорт склав $751 млн, більше було тільки у лютому.

Минулого року IT виявилось єдиною сферою, що зберегла позитивну динаміку. Загальний експорт впав на 35%.

За січень 2023 року експортна виручка IT-послуг впала на 29,7% – до $528 млн, це на $223 млн менше у порівнянні з груднем минулого року.

Саміт експортерів відбувся 16 березня 2023 року за підтримки генеральних партнерів: Payoneer, ТПП України, Meest, «Метінвест». Партнерами експозони виступили: «Нова пошта», група компаній «Прометей», ТМ Casillero del Diablo.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні