Військова допомога на $325 млн та спільне виробництво зброї. Підсумки переговорів Зеленського та Байдена /Офіс Президента України
Категорія
Новини
Дата

Військова допомога на $325 млн та спільне виробництво зброї. Підсумки переговорів Зеленського та Байдена

Офіс Президента України

Президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джозефом Байденом під час робочого візиту до США, повідомляє пресслужба Офісу президента. Сторони обговорили оборонну підтримку України, США оголосили про виділення $128 млн на нову допомогу у сфері безпеки, а також $197 млн на озброєння та техніку.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Є новий оборонний пакет: ППО, артилерія, снаряди, інженерні засоби. І довгострокова домовленість – будемо разом працювати, аби спільно з Америкою Україна виробляла необхідну зброю», – повідомив Зеленський.
  • Він уточнив, що копродукція в оборонній сфері зі США – це історична річ. «Нова промислова база, нові робочі місця для обох наших народів. Україна зможе виробляти, зокрема, ППО», – сказав президент.
  • Він висловив сподівання на подальшу підтримку з боку США у посиленні захисту українського неба, розширенні можливостей для експорту зерна, реалізації Формули миру та проведенні Глобального саміту миру.
  • Зеленський назвав перемовини «потужними й важливими», команди обох президентів мають продовжити роботу над реалізацією досягнутих домовленостей.
  • Водночас Байден повідомив, що вже наступного тижня перші американські танки Abrams будуть доставлені в Україну, пише «Інтерфакс-Україна».
  • Також він оголосив про надання другої батареї ППО Hawk із постійним постачанням додаткових батарей та інших систем щомісяця протягом зими, а також новий пакет пускових установок та перехоплювачів, які захищатимуть Україну, українські зерносховища, лікарні, школи та електростанції.
Офіс Президента України

Офіс Президента України

  • Президент України провів також зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном. Основною темою переговорів було продовження забезпечення України необхідною військовою підтримкою для протистояння російській агресії. Допомога вже сягнула $46 млрд.
  • У американському Міноборони повідомили, що новий пакет допомоги на $325 млн включає: ракети для ППО, додаткові боєприпаси для HIMARS, ЗРК Avenger, кулемети для боротьби з безпілотниками; артилерійські снаряди, протитанкові комплекси Javelin та АТ-4 та іншу зброю та боєприпаси.

Контекст

19 вересня президент США Джо Байден закликав продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією. Під час його промови на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку був присутній президент Володимир Зеленський. «Лише Росія несе відповідальність за цю війну», – сказав американський президент, він додав, що світ повинен «протистояти цій неприкритій агресії сьогодні, щоб стримати інших потенційних агресорів завтра». 

Байден вимагає виділити для України додаткові $24 млрд. Конгрес має затвердити додаткове державне фінансування до 30 вересня. Білий дім вважає, що $13 млрд на фінансування військових витрат України, які надійшли у запиті на додаткові витрати у розмірі $40 млрд, мають вирішальне значення для підтримки військових дій проти Росії, оскільки конфлікт переходить у більш інтенсивну фазу. Але опір республіканців допомозі зростає. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні