Категорія
Новини
Дата

Втрати України та Росії у війні наближаються до 500 000 убитими та пораненими – NYT

Загальна кількість убитих та поранених українських і російських військових з початку війни в Україні наближається до 500 000. Про це пише The New York Times з посиланням на офіційних осіб США.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Оцінити кількість втрат важко, оскільки Росія їх занижує, а Україна не розголошує, кажуть офіційні особи.
  • За їх даними, втрати російських військових наближаються до 300 000. Це число включає близько 120 000 загиблих і 170 000–180 000 поранених. 
  • Україна втратила близько 70 000 воїнів і має 100 000–120 000 поранених.
  • Як зазначає видання, росіяни переважають українців на полі бою майже втричі. Крім того, Росія має більше населення, з якого можна поповнити свої лави.

Контекст

За оцінками аналітиків, в Україні налічується близько 500 000 військовослужбовців, включаючи регулярну армію, резерв і воєнізовані формування. 

Водночас Росія майже втричі збільшила цю кількість, маючи понад 1,33 млн військових регулярної армії, резерву та воєнізованих формувань, таких як ПВК «Вагнер».

Остання публічна оцінка втрат адміністрацією Байдена була зроблена в листопаді минулого року, коли генерал, голова Обʼєднаного комітету начальників штабів США, військовий радник президента Марк Міллі заявив, що з початку великої війни з кожної сторони було вбито або поранено понад 100 000 військовослужбовців. Однак офіційні особи заявили в приватному порядку, що цифри наближалися до 120 000 убитих і поранених.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні