Категорія
Новини
Дата

Японський виробник шин Bridgestone готується продати бізнес у Росії місцевій компанії

Завод японського виробника шин Bridgestone в російському Ульяновську може придбати група S8 Capital Армена Саркісяна, пише РБК з посиланням на джерела. Ця компанія вже купила двох виробників шин у РФ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами одного з джерел, переговори тривають із лютого, закрити угоду планується до кінця року.
  • «Компанія, як і раніше, має намір піти з Росії. Ми домагаємося прогресу і, як очікується, завершимо роботу з продажу активів у належний час», – повідомила директорка зі звʼязків із громадськістю та корпоративними комунікаціями Bridgestone у Європі Лізбет Денис.
  • Bridgestone вирішила продати російський бізнес у жовтні 2022 року. Її завод в Ульяновську знаходиться в індустріальному парку «Заволжя», пише «Коммерсантъ». Потужності підприємства – 2,4 млн шин. 

Контекст

У березні Bridgestone ухвалила рішення призупинити всю виробничу діяльність та заморозити нові інвестиції в Росії після вторгнення в Україну.

У компанії працює понад 1000 осіб у Росії, здебільшого на шинному заводі в Ульяновську та в офісі продажів у Москві. На Росію припадає менш ніж 2% доходів компанії.

Bridgestone Corp. почала шукати місцевого покупця для свого російського виробництва у жовтні, пославшись на невизначеність перспектив і поточні проблеми з постачанням, пише Reuters. Очікувалося, що процес пошуку покупця та закриття угоди триватиме кілька місяців. 

Нещодавно компанія Continental AG, що володіла заводом і дистрибʼютором шин у Росії, продала активи місцевому холдингу S8 Capital, пише Bild. Ця сама фірма придбала ще один шинний актив, закривши угоду щодо купівлі 100% акцій АТ «Кордіант».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні