Категорія
Новини
Дата

YouTube тестує відключення відео для користувачів, які застосовують блокувальники реклами

Відеохостинг YouTube тестує обмеження перегляду відео для користувачів, які блокують рекламу на платформі спеціальним програмним забезпеченням, пише TechCrunch. 

Ключові факти 

  • У межах нового експерименту YouTube пропонує вимкнути блокувальник реклами або придбати YouTube Premium, якщо зафіксує програми для блокування реклами. Інакше користувач не зможе користуватися платформою після наступних трьох відео.
  • YouTube показуватиме кілька попереджувальних повідомлень, перш ніж перегляд відео перервуть, сказав представник компанії у коментарі The Verge.
  • Якщо користувача заблокували випадково, рішення можна оскаржити, перейшовши за спеціальним посиланням. 

Контекст

Реклама на YouTube потрібна авторам контенту, які отримують за неї кошти. Також це дозволяє самій платформі залишатися безоплатною.

У 2021 році рейтинг найбільш високооплачуваних зірок YouTube за версією Forbes очолив Mr. Beast (Джиммі Дональдсон). 23-річний хлопець заробив $54 млн.

Попит на програмне забезпечення для блокування реклами на YouTube зріс після експериментів компанії зі збільшення її кількості. 

У вересні 2022 року компанія намагалася впровадити рекламні паузи у відео без можливості пропуску, а в травні анонсувала появу 30-секундних рекламних роликів, які не можна відключити, під час перегляду контенту на смарт-телевізорах. 

Користувачі отримували повідомлення в яких йшлося: «Блокувальники реклами заборонені на YouTube».

Передплата на YouTube Premium, що дозволяє користуватися відеохостингом без реклами, коштує $11,99 на місяць або $119,99 за рік у США. В Україні ціна підписки становить 99 грн на місяць за індивідуальний тариф та 149 грн на місяць за сімейний доступ. 

Сервіси YouTube Premium та YouTube Music сукупно нараховують 80 млн передплатників, заявляла компанія у листопаді минулого року.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні