Категорія
Новини
Дата

За програмою «єОселя» вже видали понад 7600 кредитів на купівлю квартир і приватних будинків

Житло в Києві /Shutterstock

Українці взяли понад 7600 кредитів на купівлю квартир і приватних будинків за програмою «єОселя» Фото Shutterstock

Від початку дії програми «єОселя» понад 7600 українських родин отримали кредити на придбання житла, ще шість родин – на купівлю приватних будинків, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Міністерства економіки. Майже 200 кредитів було видано минулого тижня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Банки видали загалом 11,6 млрд грн іпотечних кредитів. З них 326 млн грн – минулого тижня. 
  • За тиждень українці отримали за програмою «єОселя» 193 кредити. Серед них кредити під 3% отримали 104 військовослужбовці та силовики, 13 педагогів, 17 медиків і три науковці. А кредити під 7% отримали 50 українців без власного житла, чотири ВПО і два ветерани.
  • Найчастіше українці брали кошти для купівлі житла на вторинному ринку (143 кредити) та у забудовника (34). Також 16 українців взяли кредити на купівлю квартири в будинку, що зводиться.
  • Найбільше іпотечних кредитів взяли мешканці Київської області – 52, Києва – 39, Одеської області – 13, Волинської області – 11, Вінницької області – 10.

Контекст 

Програма доступного іпотечного кредитування «єОселя» запрацювала в Україні з жовтня 2022 року. Її реалізують Міністерство економіки України спільно з Міністерством цифрової трансформації та «Укрфінжитлом».

Скористатися програмою доступного кредитування сьогодні можуть як представники окремих професій, так і громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови. 

Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків і науковців пільгова ставка становить 3% річних. Для інших категорій – учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян – ставка іпотеки становить 7%.

За 2023 рік українці отримали 5855 кредитів майже на 8,85 млрд грн за програмою «єОселя».

У лютому 2024 року банки – учасники програми почали співпрацювати з міськими та обласними адміністраціями. За умовами двосторонніх угод адміністрації компенсуватимуть позичальникам відсотки за кредитами, отриманими по «єОселі».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні