Категорія
Новини
Дата

Засновник криптобіржі Huobi веде переговори про продаж своєї частки за $3 млрд 

Засновник криптобіржі Huobi Леон Лі веде переговори з групою інвесторів про продаж свого контрольного пакету акцій за ціною до $3 млрд. Йдеться про приблизно 60% акцій компанії, повідомляє Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Засновник Tron Джастін Сан і засновник FTX криптомільярдер Сем Бенкман-Фрід входять до числа потенційних покупців і попередньо звʼязувалися з Huobi з приводу передачі акцій, повідомили джерела.
  • Великих власників акцій – ZhenFund і Sequoia China – проінформували про рішення Лі продати свою частку на липневих зборах акціонерів. 
  • За словами одного з джерел, угоду може бути завершено вже наприкінці цього місяця. 
  • Представник Huobi підтвердив, що Лі співпрацює з кількома міжнародними організаціями щодо продажу частки, але відмовився повідомити подробиці. 
  • «Він сподівається, що нові акціонери будуть більш впливовими та винахідливими і що цінуватимуть бренд Huobi і вкладатимуть більше капіталу та енергії для стимулювання зростання Huobi», – йдеться в заяві.
  • У FTX відмовилися від коментарів, а Джастін Сан спростував факт переговорів із Лі.

Контекст

Huobi була заснована у 2013 році колишнім програмістом Oracle Corp. Лі, який швидко перетворив пекінський стартап на найактивнішу в світі біржу біткоїнів, стягуючи нульову комісію за транзакції. 

Колись найактивніша торгова платформа біткоїнів у світі Huobi в останні роки відступила від ринку Китаю, який був її найбільшою базою користувачів і джерелом доходу. Біржа Лі припинила надавати послуги китайським користувачам після того, як торік Пекін оголосив криптовалютні транзакції незаконними. З того часу біржа прискорила експансію на зарубіжні ринки, в тому числі Туреччину та Бразилію, але бореться з більшими конкурентами, такими як Binance та FTX.

Незрозуміло, чи може у викупі брати участь зареєстрована в Гонконгу Huobi Technology Holdings Ltd., дочірня компанія, яка керує цифровими активами для професійних інвесторів та має ліцензію регулятора цінних паперів Гонконгу.

За даними системи відстеження даних CoinGecko, за 24 години до 12 серпня Huobi опрацював близько $1,12 млрд криптовалютних транзакцій, що становить трохи більше половини угод, проведених Coinbase Global Inc.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні