Категорія
Новини
Дата

Збій у «Київстарі». lifecell попередив про можливі проблеми з поповненням рахунку і роботою застосунку

Мобільний оператор lifecell попередив про можливі труднощі з поповненням рахунку, активацією нових абонентів, сайтом чи застосунком, йдеться у повідомленні. Після збою мережі «Київстар» у lifecell понад у пʼять разів зріс трафік на сайт, і в 10 разів – продажі eSim.

Ключові факти

  • У lifecell повідомили, що робота мережі наразі стабільна. «Труднощі можуть бути із поповненням рахунку, активацією нових абонентів, сайтом чи застосунком», – йдеться у повідомленні.
  • Водночас мобільний оператор фіксує суттєве збільшення кількості звернень у кол-центр, соціальні мережі та через інші канали комунікації. 

Контекст

Зранку, 12 грудня, абоненти мобільного оператора «Київстар» з усієї України не можуть скористатися послугами мобільного звʼязку та доступом в інтернет через масштабний збій. У компанії заявили про технічні проблеми. Через збій також не працює нацроумінг. Причиною технічного збою у роботі оператора стала хакерська атака, повідомили Forbes у пресслужбі компанії. 

За словами віцепремʼєра Олександра Кубракова, «Київстар» відновить роботу за кілька годин. Водночас генеральний директор компанії Олександр Комаров повідомив, що терміни відновлення сервісів «Київстару» після масштабного збою поки що остаточно не зрозумілі.

Служба безпеки України (СБУ) вже відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на «Київстар». Одна із версій, яку наразі досліджують слідчі СБУ – за цією хакерською атакою можуть стояти російські спецслужби.

У системах Vodafone теж спостерігається сплеск трафіку у зв’язку з технічною аварією та зупинкою роботи мережі «Київстар», повідомив Forbes мобільний оператор. За даними Vodafone, навантаження на сайт збільшилося вдвічі, а застосунок відчуває майже трикратне навантаження через суттєве збільшення кількості користувачів. Через велике навантаження у деяких абонентів можуть виникати обмеження в доступі до застосунку. У мобільному операторі попередили і про можливі затримки зарахування платежів на баланс, а також тайм-аути чи помилки на платіжних сторінках при виконанні поповнення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні