Зеленський звільнив з посади секретаря РНБО Данілова і призначив на його місце Литвиненка /пресслужба Президента України
Категорія
Новини
Дата

Зеленський звільнив з посади секретаря РНБО Данілова і призначив на його місце Литвиненка

пресслужба Президента України

Президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО і призначив на його місце голову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка. Відповідні укази голови держави опубліковані на сайті Офісу президента.

Ключові факти

  • Указом №186/2024 від 26 березня президент звільнив Данілова з посади секретаря РНБО. 
  • Іншим указом – №188/2024 – Зеленський призначив на цю посаду Олександра Литвиненка, звільнивши його з поста очільника Служби зовнішньої розвідки.
Зеленський звільнив з посади секретаря РНБО Данілова і призначив на його місце Литвиненка /Фото 1

Олександр Литвиненко. Фото: Служба зовнішньої розвідки

Контекст

Колишній мер Луганська, ексочільник Луганської ОДА та депутат п’ятого скликання від «Блоку Юлії Тимошенко» Олексій Данілов, 61, був призначений секретарем РНБО 3 жовтня 2019 року. Він замінив на цій посаді ексміністра фінансів Олександра Данилюка, звільненого наприкінці вересня того ж року. Данілов працював в РНБО з липня 2019 року на посаді заступника секретаря.

Олександр Литвиненко, 51, доктор політичних наук, професор, Заcлужений діяч науки і техніки України, держслужбовець 2 рангу, генерал-майор. З 2014 по 2019 рік був заступником секретаря РНБО. У 2019–2021 роках – директором Національного інституту стратегічних досліджень. Службу зовнішньої розвідки України очолив у липні 2021 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні