Категорія
Новини
Дата

Якщо арешт з 20% lifecell не знімуть, то угоди з французьким мільярдером не буде – Шелемба

1 хв читання

16 квітня суд розглядатиме апеляцію Turkcell щодо арешту 19,8% корпоративних прав lifecell. Якщо арешт не знімуть, угода з продажу французькому мільярдеру Ксавʼє Ньєлю не відбудеться. Про це в інтервʼю Forbes Ukraine сказав CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба, який очолить обʼєднану з lifecell компанію.

Ключові факти

  • «16 квітня – це рубікон для цієї угоди й найбільшої за останні 10 років M&A в Україні. Без позитивного рішення по цій справі угода не відбудеться», – сказав Шелемба.
  • Він спростував теорії, що французький мільярдер Ксавʼє Ньєль може спершу викупити 80% компанії – у Turkcell, а тоді ще 20% – у держави. «Єдина можливість завершити цю інвестицію – це торжество верховенства права та можливість купити NJJ 100% акцій трьох українських компаній, – сказав Шелемба. – Тому це буде переломний момент, такий лакмусовий тест».

Контекст

16 квітня відбудеться судове засідання, на якому материнська компанія lifecell оскаржить арешт 19,8% корпоративних прав оператора. Частку арештували в жовтні 2023-го нібито через наявність у структурі власності підсанкційних російських бізнесменів. Це заважає угоді з продажу оператора, що зараз належить турецькій Turkcell, мільярдеру з Франції Ксавʼє Ньєлю за $525 млн.

Потенційно придбання lifecell буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Також у березні АМКУ дозволив Ньєлю придбати «Датагруп-Volia». Сума угоди може бути $120 млн, писав раніше Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні