Категорія
Новини
Дата

Якщо арешт з 20% lifecell не знімуть, то угоди з французьким мільярдером не буде – Шелемба

16 квітня суд розглядатиме апеляцію Turkcell щодо арешту 19,8% корпоративних прав lifecell. Якщо арешт не знімуть, угода з продажу французькому мільярдеру Ксавʼє Ньєлю не відбудеться. Про це в інтервʼю Forbes Ukraine сказав CEO «Датагруп-Volia» Михайло Шелемба, який очолить обʼєднану з lifecell компанію.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «16 квітня – це рубікон для цієї угоди й найбільшої за останні 10 років M&A в Україні. Без позитивного рішення по цій справі угода не відбудеться», – сказав Шелемба.
  • Він спростував теорії, що французький мільярдер Ксавʼє Ньєль може спершу викупити 80% компанії – у Turkcell, а тоді ще 20% – у держави. «Єдина можливість завершити цю інвестицію – це торжество верховенства права та можливість купити NJJ 100% акцій трьох українських компаній, – сказав Шелемба. – Тому це буде переломний момент, такий лакмусовий тест».

Контекст

16 квітня відбудеться судове засідання, на якому материнська компанія lifecell оскаржить арешт 19,8% корпоративних прав оператора. Частку арештували в жовтні 2023-го нібито через наявність у структурі власності підсанкційних російських бізнесменів. Це заважає угоді з продажу оператора, що зараз належить турецькій Turkcell, мільярдеру з Франції Ксавʼє Ньєлю за $525 млн.

Потенційно придбання lifecell буде одним із найбільших M&A в Україні за останнє десятиріччя. Також у березні АМКУ дозволив Ньєлю придбати «Датагруп-Volia». Сума угоди може бути $120 млн, писав раніше Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні